Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Zapalona kontrolka silnika

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Vip Vip Awatar lockbud
    BMW
    Było E38 730i 94r. Jest.........................X6 40d.
    Cytat Zamieszczone przez przemo9999 Zobacz posta
    Check Engine walczyłem z ta kontrolką długo, wywal katy kontrolka już się nie zapali. Na początku raz na ruski rok się będzie zapalała później przy dużych obrotach.

A że komp nie mogłeś podpiąć złącza diagnostyczne u mnie co 2 nie może, musi być odpowiedni program, i wtedy na pewno się podłączy.
    To że u ciebie winne były katy nie znaczy że u kolegi też będą, nie doradzaj z taką pewnością bo ktoś gotów to zrobić i ciekawe czy zwrócisz kaskę za nie właściwą diagnozę jak nie to będzie przyczyną. Jeżeli świeci się check to duże szansa jest że komp pokaże jakiś błąd i najpierw zacznij od tego, spróbuj w innym warsztacie może tam uda się połączyć z twoim samochodem.

Zaawansowany Użytkownik Awatar magik2.7
    BMW
    E38 735i 2000r.
    sorki za brak ruchu w temacie ale mialem problem z netem ok odpowiadam na propozycje przemo9999 niestety kolego katow nie moge wyciac bo mieszkam i uzytkuje autko w anglii a ze samochód jest angielski musze przechodzic przeglad w anglii a uwierz mi ze przeglad tutaj różni sie od przegladów w polsce tutaj duza uwage przykladaja w kwestji czystosci spalin i jak wywale katy to mi nie przejdzie przegladu NAPEWNO co do wpiecia w komputer to tak jak pisał kolega lockbud musze spróbowac u innego mechanika moze sie mu uda jak nie to ASO BMW tam raczej powinni sie z tym uporac,ale mam takie małe podejrzenia po czym mogla sie ta kontrolka zaswiecic przed wyjazdem na lotnisko musialem zatankowac i zatankowalem ale na stacji TESCO i tak poo cichu wnioskuje ze moglo byc paliwo jakies szitowate i to moglo byc przyczyna no nie wiem jezeli pisze bzdury niech mnie ktos poprawi ale czy jest opcja ze zaswiecila sie ta kontrolka przez paliwo?? napewno pojade na kompa zeby miec pewnosc ale stalo sie to po tankowaniu wiec moze tu jest przyczyna hmmm nie wiem wszystko wykaze wpinka w kompa..........
    BUMERMANIAK

Uprawnienia umieszczania postów