Witamy!!!
E31 to spoko furka. W e38 zasięgnieto z serii 8 tylne zawieszenie i wiele innych podzespołów. POZDRO
Witamy!!!
E31 to spoko furka. W e38 zasięgnieto z serii 8 tylne zawieszenie i wiele innych podzespołów. POZDRO
t y l k o . . .
Ex: Fiat 125p 1990, e34 m50b20: 1992
ja powitam cie jak kazdy dawaj fotki e31 ;) cudne autko mi sie podoba tylna kanapa z niej ;) na picie zeby przy hamowaniu nie spadalo ;)
Cześć Wam wszystkim po przerwie.
Dorka kojarzę Cię z forum 5er .
DaaN dzięki za wyręczenie mnie w odpowiedzi . Skąd ty już wtedy wiedziałeś jaką mam wersje ? haha
Prosiliście o fotki niuni to wklejam.
Aha i jeszcze parę słów o histori mojej 8er. Prezentowana ósemka jest bardzo młoda , została wyprodukowana w 1997 roku z przeznaczeniem na rynek europejski. Kolor autka to Orientblau metallic dunkelblau , wnętrze obszyte skórzaną tapicerką w kolorze Silbergrau hell przepięknie kontrastuje z ciemnym nadwoziem. Silnik M62B44 w połączeniu ze skrzynią Steptronic daje niesamowitą radość z jazdy. Wyprodukowano zaledwie 708 sztuk 8er w takiej specyfikacji.
Moją ósemeczke osobiście sprowadziłem z Holandii od pierwszego właściciela. Posiadam komplet dokumentów do tego samochodu ( książkę serwisową , instrukcję obsługi samochodu , instrukcję obsługi radia i kod do radia , instrukcję obsługi telefonu i kod , kartę pojazdu) , komplet kluczyków oraz stos faktur/rachunków za części i usługi potwierdzające historie mojej ósemki. Samochód jest serwisowany wyłącznie na oryginalnych częściach. Moja 8er jest zachowana w oryginalnym stanie , bez zbędnych udziwnień/przeróbek.
Trochę o wyposażeniu.
Moja 8er posiada:
-skórzaną tapicerke Nappa leder w kolorze Silbergrau hell.
-4 elektrycznie sterowane szyby . Po przekroczeniu prędkości 160km/h ewentualnie otwarte szyby automatycznie domykają się.
-czołowa i tylna szyba z klinem zieleni.
-elektrycznie sterowane fotele przednie , fotel kierowcy jest wyposażony w funkcję zapamiętywania trzech ustawień połączonych z ustawieniami lusterek.
-elektrycznie sterowane i podgrzewane lusterka zewnętrzne . Lusterko wsteczne wewnątrz auta jest przyciemniane automatycznie . Prawe lusterko zewnętrzne automatycznie opuszcza się po włączeniu wstecznego biegu.
-podgrzewane fotele.
-elektrycznie sterowana roleta tylnej szyby
-ASC+T czyli system kontroli stabilności + trakcja.
-AUC ; automatyczna kontrola obiegu powietrza.
-wentylacja na postoju
-dwustrefowa automatyczna klimatyzacja climatronic.
-servotronic czyli system zmiennej siły wspomagania układu kierowniczego.
-tempomat
-zmieniarka CD
-Radio BMW Business RDS
-system głośników HiFi z oryginalnym wzmacniaczem.
-intensywne spryskiwacze szyby czołowej i podgrzewane.
-trzecie światło stop.
-lampka podświetlająca komore silnika.
-oryginalny zaczep holowniczy ze zdejmowaną głowicą ( nieużywany)
W bagażniku znajduje się oryginalny zestaw kluczy i podnośnik.
Fotki:
![]()
PETER
Elegancki egzemplarz ;D.
A szybki w drzwiach bez ramek - naprawdę kozackie.
t y l k o . . .
Ex: Fiat 125p 1990, e34 m50b20: 1992
Gratuluje! Pieknego egzemplarza:)
m&m
Mam takie pytanie czy to jest silnik m60 czy m62? Pytam bo jest steptronic który w e38 był dopiero przy m62, ale pod maską nie widać "+" przy pokrywie zaworów, jest tylko korek do wlewania oleju tak jak w m60 w e32/e38.
W każdym razie śliczny samochód :) Gratuluje :)
W I T A M kolege ;)!!
piekna 8er - ale i cenisz sobie ją nieżle :)
skad jestes?? czy tylko blachy na 8er sa z powiatu Zawiercie czy Ty też tam gdzieś mieszkasz??? bo jak tak to zapraszam na jakieś mikro spotkanie i obmacanie 8er i 7er
powodzenia :)
https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!