Witam,
Wie kto¶ mo¿e jak spisuje siê ta skrzynia w e38 730d z przyczep± o wadzê 1400-1800kg, czy ch³odzenie jest wystarczaj±ce i to nie za du¿y wysi³ek na ni±?
Witam,
Wie kto¶ mo¿e jak spisuje siê ta skrzynia w e38 730d z przyczep± o wadzê 1400-1800kg, czy ch³odzenie jest wystarczaj±ce i to nie za du¿y wysi³ek na ni±?
Na automacie nie powinno ci±gn±æ siê campingu. Du¿e obci±¿enie sprzêg³a hydrokinetycznego :)
No to te BMW jakie¶ takie lipne s±. W USA ci±gaj± automatami campingi i nic siê nie dzieje. A w BMW ma strzeliæ...
dok³adnie ja mam oryginalny hak w e38 740 95 5hp30 i auto ma min 500 000 km i nic siê nie dzieje ze skrzyni± a przyczepê ci±g³a na pewno. To wszystko jest przewidziane do takich rzeczy, wiadomo ¿e prawdopodobnie bardziej dostaje w dupê jak ci±gnie przyczepê.
E38 ma dopiero 240tys i d³ugo jest u Nas, tak¿e jednak chyba pomo¿e ona z przyczep±, dziêki :)
Poprzedni w³a¶ciciel mojej 7 ci±gn±³ przynajmniej raz lawetê z autem. Podejrzewam, ¿e robi³ to czê¶ciej, bo jak rozebra³em skrzyniê to by³a w widoczny sposób zmêczona. W koñcu pad³a, ale co konkretnie by³o przyczyn±, to nie wiem. Wa³ek w ¶rodku siê urwa³. Kupi³em "now± u¿ywan±" za 3.5k z³ i chodzi jak z³oto :)
A przy jakim przebiegu wysiad³a Ci skrzynia?