Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: e32 750i kilka pytań przed większymi pracami

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Vip Vip Awatar tomcad
    BMW
    E38 728 '96
    Poduszki pod silnik to nie jest jakiś mega wydatek. Chłodnicę klimy lepiej kupić nową, może byż z zamiennika, koszt ok. 290 zł.
    Ja taką mam i na razie wytrzymała 80 tyś. Pompa wody oryginalna powinna wytrzymać 100 tyś., zamiennik 50 tyś.
    Klocki hamulcowe dobierzesz po roczniku auta w każdym prawie sklepie.
    Ogólnie powiem Ci wszędzie musisz zaglądnąć i wszystko sprawdzić, aby być zadowolonym i jeździć bezpiecznie.
    A i tak co jakiś czas będziesz miał coś do wymiany, ale taki urok BMW 20-letniego.
    E23 728 - E38 728 - E60 520d - E65 750i

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E32 750i
    Dziękuję tomcad. Po wypowiedzi xsilvera już nie chciałem nic pisać, bo jaki sens miałoby przekonywanie, że ja nie z tych ludzi co pytają a nie przeczytają czego się da wcześniej. Akurat to forum pod względem e32 750 przeszukiwałem od czasu zapisania się wiele razy. Pytałem zatem o to czego nie znalazłem lub możliwe że coś gdzieś czytałem ale nie zrozumiałem... cóż, po otrzymaniu takiej odpowiedzi wiedziałem, że tu raczej ciężko będzie mi ponownie, więc zacząłem przeszukiwać inne fora i na jednym znalazłem część odpowiedzi na moje pytania. Kilka innych rozwiązało się samych przypadkiem. Akurat resztę względem chłodnicy i pompy wody uzupełnił tomcad :) tak więc wszystko już jest dla mnie jasne.
    Napiszę tylko że względem hamulców w innym temacie były opisane 3 rodzaje i nie wiedziałem czy tłoczki liczą się na zacisk, czy na stronę zacisku gdzie jest dociskany klocek. To mnie zmyliło, ale juz wiem że liczą się na cały zacisk, więc wiem jakich klocków szukać.

Pozdrawiam :)

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów