Odkupuję stary temat, bo może sie przydac komuś a nie ma sensu zakładac nowego. Jednym z mankamantów w moim aucie były wypalone piksele w tym klimatroniku, nie było widac kompletnie jaka jest temperatura ustawiona.
Kupiłem panel z e38 1996 roku bez suwaków tylko z potencjometrami, i wymieniłem na takiej zasadzie: najpierw wyciagnałem panel, odpaliłem auto i klimę, powyciągałem wszystkie wtyczki (auta nie gasiłem), wsadziłem nowy klimatronik, podpiąłem kable, i wszystko działa tak jak powinno klima się normalnie załącza. Aha, po przekręceniu kluczyka klimatronik się od razu włącza (wczesniej jak ustawiłem suwakiem na 0 to nie włączało sie nic. Taka drobna różnica ale przynajmniej piksele są :)
![]()
Nie wiem jak stare ale po lifcie zawsze się włączał klimatronik po zapłonie, zawsze na 1 bieg
U mnie na tych suwakach jak ustawiałem full w lewo czyli wyłączylem całkowicie klime to po ponownym wlaczeniu zaplonu klima sie nie włączała. Teraz po przekreceniu kluczyka klima włącza się na najniższy bieg, nawet jak była wyłączona przed zgaszeniem silnika
Czyli prawidłowo na elektronicznym panelu.
Nie czaje. Czyli czy klima byla wlaczona czy wylaczona to i tak po ponownym odpaleniu auta klima sie wlaczy? Jesli tak to bezsens. U mnie zapamietuje czy klima byla wlaczona czy nie i po ponownym odpaleniu mam tak jak przed zgaszeniem auta. Moze u mnie cos nie tak ale napewno naprawiac tego nie bede bo bezsensu bylo by wylaczac klime za kazdym razem przy ponownym rozruchu.
darekbb musisz sobie uchwyt na kubki pod klimatronikiem zapodac jeszcze - praktyczna sprawa.
Pzdr.
http://allegro.pl/bmw-e38-750-uchwyt...440795155.html
Dla admina. link pochodzi z www.allegro.pl i nie mam do niego praw :)
Tez mma ten na pokretlach i wypalone pixele, a raczej zgubione bo one sie nie wypalaja. Naprawa to koszt 150zł. Tez sie zastanawiam nad zalozeniem tego nowszego, ale nie wiem sam czy sie bawic. Tym bardizje ze jak piszecie ze klima ciagle jest aktywna to torche do d... za kazdym razem ja wylaczac po rozruchu. No i kolejna rzecz ze wczesiej czy pozniej to i tak w tym "nowym" panelu pixele tez pojda w sina dal. W sumie panel moge pozyczyc i sprawdzic wiec moze zaryzykuje w sumie.
Jak wogole ten panel wyjac, widzialem na YT ze wystraczy guzik ASC wyjac i palcem wyciagnac caly klimatronik?
Ostatnio edytowane przez rafal735r ; 09-07-2015 o 11:11