U mnie jest zalany 5w50 i dalej stuka. Do wymiany jeszcze trochę zostało. Czy trzeba wymienić te szklanki czy mogę tak jeździć?
A ja mam "stukanie z rana" prawie codziennie i ani troche mi to nie przeszkadza xD hehe :D :D
moje stukanie w samochodze nie wystepuje :P jednak w sypialni lub innych bardziej przytulnych miejscach i owszem :D
Stukająca klawiatura z rana powoduje szybsze zużycie się elementów współpracujących w klawiaturze. Zazwyczaj jak kuleją popychacze z rana to na ciepłym też nie trzymają idealnie, co nie znaczy, że stukają tak głośno. Szkoła mówi, że powinno się wymienić na nowe, ale zanim klawiatura padnie zupełnie dużo wody się przeleje.
Decyzja jak zwykle należy do użytkownika.
PS. Może być również tak, że pompa nie daje odpowiedniego ciśnienia na zimnym i wtedy zanim nabije na górę to jest sucho w popychaczach. Zatem nie zawsze jest to wina ich samych.
pozdrawiam Bartek
Ja miałem ten sam problem jak kupiłem auto to jeździło na 10w40 mobil. kupiłem 10w40 z shela i po sprawie gdy wlalem spowrotem mobila na dolewke bo była taka konieczność to problem powrócił ale gdy znowu wlalem shela to miałem spokój i potym jeździłem tylko na shelu , dlamie mobil to gowno ale jest to moje zdanie. W mojej obecnej buni mam wlanego mtula.
u mnie znowu w m60 na zimnym nic nie stuka a jak sie rozgrzeje to słyszę niektóre popychacze , olej mam motula 5w-40. Czy wymiana oleju na 10w-60 pomoże w tej sprawie czy trzeba wymieniać regulatory? Słyszałem że do m60 da się je kupić poza ASO po ok 15 zł/szt. , roboty nie liczę bo zrobię sobie sam, więc 500 zł za wszystkie regulatory to nie jest dużo.
slyszalem rowniez ze jesli zaworek w obudowie filtra nie trzyma olej scieka do miski i przy rpzruchu zanim go natloczy pompa slychac stukot:>