Ja bym nie czekał az przyjdzie czas. Poważnie. Wolałbym lotosa wlać niż mobil.Mam złe doswiadczenia z tym olejem. Jeżeli chodzi o mnie to ELF lub Fuchs. Mówią ,że olej jest olejem, a guzik prawda. Od paru lat nie stosuję tego oleju i mam swięty spokój. Parę lat temu miałem nowiutką alfę romeo i po 6000km sam zrobiłem pierwszą wymianę oleju poza serwisem z nadgorliwości. Wlałem wtedy mobila. Ja pier...e!!! Nie chcielibyście słyszeć tego silnika.Jak sieczkarnia. Jak go szybko wlałem to jeszcze szybciej spuszczałem.Jechałem do serwisu po Selenie.Wierzcie lub nie,jak ręką odjął.To był ostatni raz jak ten pseudo olej miałem w rękach. Pozdrawiam.
Ostatnio edytowane przez miro ; 27-09-2012 o 22:21
Coś w tym jest:) ze mobil to gówno ... tak samo można powiedzieć ze stacja Bp to gówno ale nie ma co rozwijać tego tematu :)
bylo:P e32 735 automat e34 525 td automat e36 320i e36 323i automat e38 740i automat e39 528i automat ,
obecnie e39 520i , e39 520i 400 tys km igła :) e65 730d individual
Nnooooo i tu tez bym sie zgodził.(jezeli chodzi o benzyne)
Ja jakoś leje Mobila od wielu lat i nic złego się nigdy nie działo ,oczywiście mam na myśli pełny syntetyk :)
chyba jedynymi wartymi stosowania i polecanymi olejami jest Valvoline, LM, Motul. O ile Valvoline jest tani i dobry to tylko czekać aż zacznie ktoś podrabiać i znów będzie powtórka :)