Pokaż wyniki od 1 do 10 z 34

Wątek: Nivo

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zaawansowany Użytkownik Awatar tom_0808
    BMW
    7 E32 3.5iL, 1991, automat.
    zdjecia pompy i chyba tego regulatora, to o czym pisal avecezarave ten czujnik tez mam ale zapomnialem zdjecia pykanc, ten zbiornik w ksztalcie gruszki co jest widoczny na poprzednich zdjeciach mam po jednej i po drugiej stronie. Zdjecia :
    http://img851.imageshack.us/g/dscf0363r.jpg/

Zaawansowany Użytkownik Awatar luki730i
    BMW
    e32 730ia m30 1992-05
    Cytat Zamieszczone przez tom_0808 Zobacz posta
    zdjecia pompy i chyba tego regulatora, to o czym pisal avecezarave ten czujnik tez mam ale zapomnialem zdjecia pykanc, ten zbiornik w ksztalcie gruszki co jest widoczny na poprzednich zdjeciach mam po jednej i po drugiej stronie. Zdjecia :
    http://img851.imageshack.us/g/dscf0363r.jpg/
    powiem ci tak: zle nie jest.
    potrzebujesz ten przewod o ktorym wczesniej pisalem pomiedzy pompa wspomagania a wolną rurką, tam pod serwem hamulcow.
    pompe masz nie od nivo, ktos wymienil na zwyklą, potrzebujesz na 3 przewody a masz na dwa.(taka czarna lakierowana pompa powinna byc)

przewody do tylu masz, gruszki z tylu masz, ciegno do regulatora masz ale uszkodzone, regulator niva masz,zbiornik wspomagania wlasciwy

tak wiec 1 przewod,pompa i dwa amorki ze sprezynami,nakladkami i gornymi gniazdami.
    pozostaje zagadkaa jak zaslepili przewod pomiedzy regulatorem z tylu a zbiornikem wspomagania(trzeba przesledzic recznie)

Zaawansowany Użytkownik Awatar tom_0808
    BMW
    7 E32 3.5iL, 1991, automat.
    A mam jeszcze takie pytanie gdybym skompletowal potrzebne reczy to ile by kosztowalo zamontowanie i uruchomienie tegoz gadzetu ? Ja zbytnio sie nie orientuje gdyz u mnie w miescie raczej nikt nieogarnia tego tematu i niewie co to jest nivo :)

I druga sprawa odnosnie silownikow (amorkow) je sie wymienia wtedy kiedy zaczynaja przeciekac ? Daje sie je jakos naprawic czy trzeba wymieniac ew. ile kosztuje naprawa ?
    Pytam bo jezeli bede uruchamial to w samochodzie to raczej bede kupowal uzywki i jezeli okaze sie ze naprawy beda dosyc drogie to narazie sie wstrzymam z montazem.

Uprawnienia umieszczania postów