Poka¿ wyniki od 1 do 7 z 7

W±tek: ma³y problem czy siê czepiam?

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar dOOm_PL
    Do³±czy³
    Nov 2009
    BMW
    740iA individual;) / e36 Coupe
    Sk±d
    Przemy¶l

ma³y problem czy siê czepiam?

Witam

Od 5 dni jestem posiadaczem gazu sekwencyjnego w e38 740iA
    Mma ma³e pytanie bo nie wiem czy jest co¶ nie tak czy poprostu tak ma byc (wtryski hana 2 reduktory zavoli S, przewód gruby 8fi)
    Otó¿ zauwa¿y³em ze samochód TYLKO na gazie ma co¶ takiego, ¿e jak jade z gazem w pod³odze to powy¿ej 5 ty¶ obrotów czuje ¿e bardziej przy¶piesza... Ogólnie ca³y czas jedzie p³ynnie ale po tym momencie dostaje jakby wiecej mocy.
    2 rzecz- zdarzy³o mi siê pare razy ze obroty zafalowa³y z 3-6 razy na biegu N lub P. Jak wrzuce D to jest cisza. Podobnie jak wciskam hamulec to obroty zafaluj±.
    Gazownik mówi ¿e co¶ sie musi tak jeszcze u³o¿yæ i ¿e trzeba z tym poczekaæ i dopiero siê zobaczy.
    Ja nigdy nie mia³em styczno¶ci z gazem wiêc pytam na forum.
    Mo¿e kto¶ mial cos podobnego lub zna przyczynê takiego zachowania?
    Jade wolno ale ciagle przed toba:)

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2008
    BMW
    e32 M60B30
    Sk±d
    Myszków
    Jakiego masz kompa gazowego? Nie powinno siê tak dziaæ. Ja podejrzewam ¿e co¶ z ustawieniami. Wiesz mo¿e jak d³ugo trwa³y ustawienia gazu? I te hanki jaki kolor? Jak mo¿esz to wrzuæ fotki z pod maski.

Do³±czy³
    Nov 2009
    BMW
    Sk±d
    Przemy¶l
    Sterownik stag 300 plus
    Wtryski hana 2000 niebieskie
    foty wrzuce jutro- moze podpowiedz mi dok³adniej na co mam zwrocic uwage robi±c zdjecia tak zeby byly dla ciebie wyrazne i oczywiste:)

Dodam tylko ze gazownik jezdzi³ tym samochodem i cos ustawia³ i pózniej co¶ na postoju jeszcze robi³ i to juz przy mnie... Linia na kompie by³a jakas prosta z tego co mowil i na co ja patrzy³em, ale nie wiem o co dok³adnie mu chodzi³o...
    Tylko to na co ja zwróci³em uwage to to, ¿e od pocz±tku by³o tak ze po 4,5 5 ty¶ obrotów samochód dostawa³ wiêkszego kopa... obroty wtedy w ogóle nie falowa³y dopiero po przejechaniu ok 100-150 km teraz od czasu do czasu co¶ siê tak robi...
    Dodam tylko ¿e ¶wiece nie s± ca³kiem nowe bo maja ok 8000km firma Denso- made in Japan;)
    Siê teraz tym ryje i siê zastanawiam czy mo¿e to nie jest przyczyna?
    Co Adrian o tym s±dzisz?
    Ostatnio edytowane przez dOOm_PL ; 02-04-2011 o 22:38

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2008
    BMW
    e32 M60B30
    Sk±d
    Myszków
    Daj zdjêcia reduktorów jak s± po³±czone, wtrysków z wê¿ami pod pokryw± oraz nawiertów w kolektorze (by³ zdejmowany?). Ja u siebie mam ¶wiece ok 20 000 i chodzi bez zaj±kniêcia i to na waldemarach. D³ugo je¼dzi³ i stroi³?
    Przyda³yby siê screny z programu gazowego.

Vip Vip Awatar seban123
    Do³±czy³
    Oct 2009
    BMW
    E65 745d i E32 M30
    Sk±d
    Pu³awy, Lubelskie
    Blog
    1
    W stagu jest rejestrowane ka¿de podpiêcie kompa. Ryzyko utraty gwarancji. Kwestia dogadania z warsztatem montuj±cym.

Do³±czy³
    Nov 2009
    BMW
    Sk±d
    Przemy¶l
    Witam i przepraszam, ¿e tak d³ugo nie odpisywa³em... By³em u montera i okaza³o siê ¿e mieszanka by³a zbyt bogata- zmniejszy³ cos na wykresie w dó³ i samochód ³adnie ¶miga... Ogólnie teraz nie narzekam ³adnie to chodzi nie czuje ró¿nicy miedzy benzyna a gazem. Jak dostane aparat to zrobie zdjêcia i poka¿e jak to wszystko wygl±da pod maska
    Pozdr

. ADMINISTRATOR Awatar Sebek
    Do³±czy³
    May 2007
    BMW
    E23/E38/E65
    Sk±d
    DZG
    Blog
    1
    Widze ze gazownicy nie poszli na latwizne i zamiast wszedobylskich valtekow zalozyli porzade Hana2000.
    Pozdrawiam, Sebek

Masz pytanie lub problem odno¶nie funkcjonowania forum, wspó³pracy ...
    Proszê o kontakt ze mn± .!

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •