Chodzi mi g³ownie o piastê lewy ty³. Jaki jest tam gwint? Lewy czy prawy? Pytam bo obi³o mi siê o uszy ¿e jedna ma lewy a druga prawy? Ile w tym prawdy?
Chodzi mi g³ownie o piastê lewy ty³. Jaki jest tam gwint? Lewy czy prawy? Pytam bo obi³o mi siê o uszy ¿e jedna ma lewy a druga prawy? Ile w tym prawdy?
wszytkie 4 prawe p+t
Tak jak kolega wy¿ej napisa³,wszystkie prawe,w fordach jest lewy,prawy i chyba w jakich¶ japoñskich pa¼dzierzach.
"My¶lenie to najciê¿sza praca z mo¿liwych i pewnie dlatego tak niewielu j± podejmuje." - Henry Ford
regula wg. mnie jest taka ze jesli sa lozyska z tulejami rozpreznymi to sa prawe a jesli sa bez tuleji to ze wzgledu na strone raz sa lewe a raz prawe
na mozg cepa to:
jak idzie ciezko to bedzie prawy a jak lekko to lewy lub prawy :)
pewnie sa wyjatki :)
Ostatnio edytowane przez luki730i ; 15-04-2011 o 18:44
Oki odkrêcone. Teraz jak to wybiæ, wyj±æ ¿eby nie uszkodziæ ³o¿yska?
Z przodem nie ma problemu,zak³adasz ¶ci±gacz i piasta schodzi,z ty³em jest trudniej,najlepiej ¶ci±gn±æ wahacz i na prasê z nim.
"My¶lenie to najciê¿sza praca z mo¿liwych i pewnie dlatego tak niewielu j± podejmuje." - Henry Ford
A da siê to zrobiæ na samochodzie czy nie bardzo? Szczerze mówi±c to nie u¶miecha mi siê wyjmowaæ wahacz. Przód to jest bajka w porównaniu z ty³em.
jak masz czym i wiesz o co chodzi to na aucie, a jesli massz walic mlotem to na prase bo nowe loz. zepsujesz a pozniej bedziesz mowic ze zamienniki krotko wytrzymuj±.
No to bêdê mia³ teraz pranie mózgu przez kilka dni i patenty ¶ci±gaczy :).
Chyba ¿e macie jaki¶ sposób na gwinty w pia¶cie bo to one s± powodem wymiany?
Ostatnio edytowane przez Adrian1031 ; 15-04-2011 o 21:06