Strona 29 z 32 PierwszyPierwszy ... 192728293031 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 281 do 290 z 313

Wątek: e65 dymi podczas postoju na biało i niebiesko, uszczelniacze ?

Vip Vip Awatar Jakub
    BMW
    BRAK
    Miejsc w których może puszczać olej jest sporo i poprzez forum możemy jedynie wróżyć z fusów.Co do puszczania dymka uszczelniacze dają dość niebieską chmurkę . W pierwszej kolejności sprawdź odmy a potem szukaj dalej jak nie pomoże wymiana separatorów. Co do oleju jesteś pewny że nie cieknie np. ze skrzyni???

B.-ądź M.-arce W.-ierny
    Opel Signum
    BMW jeszcze kiedyś kupię ;p

Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)

Początkujący Użytkownik Awatar doto04
    BMW
    E65 735i
    U mie przed wymianą uszczelniaczy na postoju , czy to w korku i gwałtownym ruszeniu była mego wielka zasłona dymna z siwo niebieskiego dymu. Wjazd na parking podziemny był zabroniony

Uszczelniacze robiłem sam i wiem jak ciężko dojść do niektórych bo jest tak mało miejsca że ledwo da się szczypcami operować. Dlatego zastanawiam się czy dając auto do mechaniora nie pominie sobie on kilka uszczelniaczy bo ciężko wsadzić itp.

Jest jeszcze jedna ważna rzecz, mianowicie przy zakładaniu nowych uszczelniaczy trza nałożyć na zawór taki kapturek aby rowki nie uszkodziły czasem gumy na uszczelniaczach i oczywiście lekko posmarować

Vip Vip Awatar damned1
    BMW
    520i, 118i

@Jakub: Na razie byłem tylko u diagnosty, więc zostało sprawdzone wizualnie, że cieknie bez odkręcania niczego. Ścieka z dolnej pokrywy po prawej stronie na wysokości zawieszenia, więc to chyba nie skrzynia. We wtorek jadę do mechanika i wtedy być może będzie postawiona diagnoza. Co do dymka, to nie robi wielkiej zasłony dymnej, jak niektórzy opisują swoje sytuacje. Swobodny biały/błękitny dymek, dolatujący może do wysokości góry bagażnika.
    Ostatnio edytowane przez damned1 ; 19-04-2014 o 07:53

Vip Vip Awatar Jakub
    BMW
    BRAK
    Jeśli delikatny dymek to na pierwszy rzut sprawdź odmy, czy nie są popękane-zaolejone- koszt nowych około 100zł wymiana banalnie prosta. Jeśli to nie da efektu to kolejnym najmniej kosztownym w kolejce zabiegiem jest wymiana uszczelniaczy ale tylko tam gdzie wiedzą jak to zrobić.

B.-ądź M.-arce W.-ierny
    Opel Signum

Vip Vip Awatar damned1
    BMW
    520i, 118i
    OK, to tak zrobię. Spróbuję się też podpiąć pod komputer może coś wychwyci, bo świeci mi się co jakiś czas kontrolka silnika. Potrafi zniknąć na 20-30 km. Jak ją odebrałem przez pierwsze 100km się nie paliła. Potem całą trasę do Polski się świeciła i wczoraj znowu zgasła.

BMW
    E65 735i
    Cytat Zamieszczone przez damned1 Zobacz posta
    OK, to tak zrobię. Spróbuję się też podpiąć pod komputer może coś wychwyci, bo świeci mi się co jakiś czas kontrolka silnika. Potrafi zniknąć na 20-30 km. Jak ją odebrałem przez pierwsze 100km się nie paliła. Potem całą trasę do Polski się świeciła i wczoraj znowu zgasła.
    Przy padniętych uszczelniaczach wyskakuje check ,, niewydolnosc katalizatora''

Vip Vip Awatar Jakub
    BMW
    BRAK
    Cytat Zamieszczone przez doto04 Zobacz posta
    Przy padniętych uszczelniaczach wyskakuje check ,, niewydolnosc katalizatora''
    Nic nie wyskakuje....Moja dymiła dość mocno a kontrolka się nie zapaliła. W extremalnym momencie przy zapchaniu możliwe że wyskoczy ale wtedy to katy raczej już do wymiany.

B.-ądź M.-arce W.-ierny
    Opel Signum

Vip Vip Awatar damned1
    BMW
    520i, 118i
    Mi zapala się tylko ta żółta kontrolka silnika. Żadnych komunikatów tekstowych z tym związanych. Mam inne, ale to temat na inny wątek ;)

BMW
    E65 735i
    Cytat Zamieszczone przez Jakub Zobacz posta
    Nic nie wyskakuje....Moja dymiła dość mocno a kontrolka się nie zapaliła. W extremalnym momencie przy zapchaniu możliwe że wyskoczy ale wtedy to katy raczej już do wymiany.
    sonda za katalizatorem odczytuje nie oczyszczone spaliny (przepalony olej) i wywala chceck. Tak było w moim przypadku, po wymianie uszczelniaczy check się nie pojawia

Początkujący Użytkownik
    BMW
    740
    Cytat Zamieszczone przez doto04 Zobacz posta
    sonda za katalizatorem odczytuje nie oczyszczone spaliny (przepalony olej) i wywala chceck. Tak było w moim przypadku, po wymianie uszczelniaczy check się nie pojawia
    Witam
    Mam pytanie odnosnie tych uszczelniaczy, bo chcialbym je wymienic z powodu dymienia i pobierania oleju. Auto z 2005 r po lifcie, silnik 4,0i . Wolalbym to zrobic bez sciagania glowicy, ale gdy dzwonilem na warsztat bmw to uslyszalem,ze przy motorach V8 nie mozna tego zrobic-za duzy silnik i za malo miejsa na przyrzad do blokowania.
    Czy to prawda? Czy jest jakis warsztat w PL ktory sie tego podejmuje?