hmmm...wiesz, jeżeli jest pochrzanione z elektryką to nie przeze mnie, bo ja elektryki nie ruszałem. A tak było już jak kupiłem. Co z tym zrobić? Jak dojść co jest nie tak?
hmmm...wiesz, jeżeli jest pochrzanione z elektryką to nie przeze mnie, bo ja elektryki nie ruszałem. A tak było już jak kupiłem. Co z tym zrobić? Jak dojść co jest nie tak?
Raczej się już nie powykrzywiają bo już jest odcięcie jak należy
M30B30 ma odcięcie przy 6400
M30B35 ma odcięcie przy 6200
Wiedza o tym, gdzie znalezc informacje i jak ich uzywac to tajemnica sukcesu.
Albert Einstein
Odcięcie zależy od osprzętu silnika i modułu sterującego ja w B35 mam przy 6600 odcinke
Od jakiego osprzętu?Od rozrusznika?Alternatora? Głupoty gadasz....W kompie musiało się coś poj****.Benyhp,zamów sobie chip z allegro który "niby" poprawia osiągi (oczywiście w to nie wierzę) i niech Ci zaprogramują np przy 6500 odcięcie i po sprawie
Johny735,jeśli się ściagasz na ćwierć mili to raczej takie kręcenie niewiele da,oprócz większej prędkości :),najlepsze przyspieszenie ma silnik w przedziale max.momentu obrotowego i mocy(4000....6000 obr/min),dobry short shifter, szybka zmiana biegów i będzie ciężko....
"Myślenie to najcięższa praca z możliwych i pewnie dlatego tak niewielu ją podejmuje." - Henry Ford
W kompie są stałe wartości które nie ulegają zmianie.
"nowsze B35 na Eml" to jest ta różnica osprzetu przepustnica elektryczna i brak krokowca zarazem inny komputerek sterujący.
Linkowiec ma gdzieś na 6100 6300 zaleznie od roku produkcji.
Dodatkowo te na EML muszą mieć inny rozrusznik bo dźwięk przy odpalaniu jest inny w linkowym jest taki metaliczny.
OKAZAŁO SIĘ ŻE u mnie JEDNAK odcina ale w okolicach 7000 obrotów!!!!! obrotek przekłamuje czy ki czort?
'59 GAZ 21 | '66 W108 5.6 | '69 W108 280SEL | '72 BA3 2101 1200s | '74 BMW E3 2500 | '76 BA3 2103 1.8iSk | '76 BMW E12 535i | '79 GAZ 24 | '89 Volvo 740 2.3 GLE | '89 BMW E32 750i | '96 Volvo 960 3.0
zrób test zegarów A jak nie to masz przesuniętą odcinke :P
Wina zegarów też może być...U mnie znowu kiedyś było tak że temp stała zawsze 2mm za środkiem i myślałem że tak ma być a po zmianie zegarów jest ok;) Dodam że jak zegary nie będą od danego modelu to też mogą przekłamywać.Kiedyś założyłem z 540 i obr przekłamywał.Na wolnych było niby 300obr a odcinało niby przy 4500 ale prędkość na biegach była normalna...