Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 63

Wątek: [e32] Brak mocy Smierdzi benzyną

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e34 540i/e30cabrio
    Witam Panów jeszcze raz wracając do tematu dziś przyjrzałem sie sprawie ponownie bo akurat miałem czas ;)
    na każdej świecy Iskra jest nawet na tej szóstej co na nią nie pali czyli Kopułka Palec kable dobre zaoszczędzone pare groszy przynajmniej tak mi sie wydaję ;) Wiec nie marnując czasu momentalnie wziąłem sie za wtryski wyciągając je 1 2 3 4 5 sucho aż tu naglę patrzę na 6 dziurę a tu normalnie olej hmmmmm a teraz moje pytanie czyżby wtrysk sie zepsuł dobrze myślę?

Doświadczony Użytkownik Awatar xsilver
    BMW
    m60
    Cytat Zamieszczone przez tuczi77 Zobacz posta
    Mój miecz świetlny tutaj nie działa :]
    Ale mój działa i pomału zaczyna świecić na czerwono - podobnie jak paski dla niektórych userów.

Zakończcie OT, albo przynajmniej trzymajcie poziom wypowiedzi! W przeciwnym wypadku będą ostrzeżenia i odpoczynek na jakiś czas od forum.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e34 540i/e30cabrio
    Ponawiam :)

"Witam Panów jeszcze raz wracając do tematu dziś przyjrzałem sie sprawie ponownie bo akurat miałem czas
    na każdej świecy Iskra jest nawet na tej szóstej co na nią nie pali czyli Kopułka Palec kable dobre zaoszczędzone pare groszy przynajmniej tak mi sie wydaję Wiec nie marnując czasu momentalnie wziąłem sie za wtryski wyciągając je 1 2 3 4 5 sucho aż tu naglę patrzę na 6 dziurę a tu normalnie olej hmmmmm a teraz moje pytanie czyżby wtrysk sie zepsuł dobrze myślę? "

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    Polonez Caro
    Czesc, czy wiesz jak smiga e32, ktora nie pali na jeden gar? Badz nie pali czasami? Nie znajde teraz nagrania jak to bylo u mnie, ale mialem przebicie minimalne na jednej swiecy, ktore uszkodzilo kabel. Dopiero 3 mechanik wyczail o co chodzi.. Takze, albo sam sie tym zajmij, albo oddaj mechanikowi. A jak nikt nie wymienial kabli/swiec przez 20 tysiecy to zrob to jak najszybciej i bedziesz mial spokoj. Kopulke palec przeczysc bo to zwykle pomaga, moja kopulka jest z roku 88 i smiga nadal :D.

Co do klutni to Panowie troche ogarniecia, mozna sie klucic na gg. 750 mnie nie przeszkadza, osobiscie wywalilem swoje 735i. Jak chce to niech ma. Za to ta co ma 2 kolory to juz profanacja 7. Co do tych dwoch malych sladow to ja takie zostawiam tico jak startuje spod swiatel wiec nie wiem w czym problem jak gosc da w gaz 200 konnym autem.

Make forum, not WAR xD

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e34 540i/e30cabrio
    ja po prostu myślałem ze coś bedzie łatwiej jak razem pomyślimy no cóż dziś sprawdzę czy idzie w ogóle prąd na ostatni wtrysk jak idzię no to walnięty wtrysk i tylę ;) kablę wygladają świeżo Bremi są kopułka nie jest taka tragiczna palec to samo ;) to auto musi chodzić jednym słowem na tej kopułce i na tych kablach jak jest iska niema innego wyjścia świece przekładałem w inne miejscie. Auto po prostu stało długo i sporo jeździło na gazie tak mi mówił poprzedni właściciel. a Gaz już poszedł AUT bo to 1generacja i jak dla mnie to taki gaz sie nie nadaje do niczego szkoda podzespołów silnika ;) ok mimo to Dzięki będę dumać;)

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e34 540i/e30cabrio
    Ok mając dziś chwile czasu przełożyłem wtrysk Numer 6 do numeru 1 czyli po prostu zamiana teraz nie pali na pierwszy cylinder czyli usterka zlokalizowana winą jest jeden z wtrysków teraz moje Pytanie brzmi ma któryś może w forumowiczów wtrysk Do M30b35? 90rok? :) :D był bym wdzięczny :D dodam jeszcze iż posiadam wtryski o numerze 73366
    Ostatnio edytowane przez cartonik ; 20-04-2011 o 11:37

Doświadczony Użytkownik Awatar sz4l0ny
    BMW
    e32
    Wtryski można podmieniać w obie strony w jednostkach M30 3.0 i 3.5. Jest też prosta procedura sprawdzania wtryskiwaczy, najlepiej podjechać z wymontowanym elementem do serwisu który ma autoryzacje Boscha i zajmuje się układami wtryskowymi.
    Czarne e32 w benzynie!

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e34 540i/e30cabrio
    Cytat Zamieszczone przez sz4l0ny Zobacz posta
    Wtryski można podmieniać w obie strony w jednostkach M30 3.0 i 3.5. Jest też prosta procedura sprawdzania wtryskiwaczy, najlepiej podjechać z wymontowanym elementem do serwisu który ma autoryzacje Boscha i zajmuje się układami wtryskowymi.
    hmmmm nie tylko w Tym silniku można wtryski zamieniać każdy wtrysk ma ten sam numer czyli można sobie przekładać wtryski jak sie chce. ;) Ponawiam Pytanie czy któryś z kolegów posiada jakieś wtryski Do M30 o numerze 73366 bo kupił bym tylko jeden po co mi cała listwa?

ps. Serwis dopiero mam w Krk czyli jakieś 70km ode mnie ;) ;)

Doświadczony Użytkownik Awatar sz4l0ny
    BMW
    e32
    Cytat Zamieszczone przez cartonik Zobacz posta
    hmmmm nie tylko w Tym silniku można wtryski zamieniać każdy wtrysk ma ten sam numer czyli można sobie przekładać wtryski jak sie chce.
    Widzisz różnice między zamienianiem wtryskiwacza wedle kolejności a zamienianiem miedzy dwoma silnikami o różnych pojemnościach, tego samego typu?

Bo coś "mało odkrywcze" jest to co napisałeś.

Wyraziłeś chęć posiadania wtryskiwacza do 3.5, dopisałem że pasuje też z 3.0, widze że niepotrzebnie jednak, bo rozumowanie toczy się tutaj na jakimś nie ogarnianym przeze mnie poziomie.

Wybacz :D
    Czarne e32 w benzynie!

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e34 540i/e30cabrio
    Cytat Zamieszczone przez sz4l0ny Zobacz posta
    Widzisz różnice między zamienianiem wtryskiwacza wedle kolejności a zamienianiem miedzy dwoma silnikami o różnych pojemnościach, tego samego typu?

Bo coś "mało odkrywcze" jest to co napisałeś.

Wyraziłeś chęć posiadania wtryskiwacza do 3.5, dopisałem że pasuje też z 3.0, widze że niepotrzebnie jednak, bo rozumowanie toczy się tutaj na jakimś nie ogarnianym przeze mnie poziomie.

Wybacz :D
    Kolego również wybacz najwidoczniej po prostu Cię źle zrozumiałęm ;) jeszcze raz wybacz ;)

Uprawnienia umieszczania postów