Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Rowerzyści zyskali nowe prawa

Super Moderator Awatar olejus
    BMW
    BIEMDABLJU SEVEN FOUR FIVE
    Cobss ostatnio jak jechałem to właśnie jakiś maraton się odbywał koło Twojej firmy (naprawdę).
    i co wtedy? Walisz na czołówkę czy w rowerzystę?
    Myślę że szkoleniowcy TIRów mogą się wypowiedzieć na ten temat :D :D :D

Ile będzie takich sytuacji kiedy rowerzysta walnie w auto / rower zostawi a sam spierd..... :) szukaj wiatru w polu.
    Pić trzeba ! Jeść można !

Moderator Mod Awatar BOSS
    BMW
    740i
    "Nowe regulacje prawne pozwalają rowerzystom także na wyprzedzanie aut z prawej strony" ...

o zgrozo to sie dopiero bedzie dzialo... ciekawe co w przypadku jak auto wlasnie parkuje albo skreca w prawo- winny bedzie kierowca??
    Ostatnio edytowane przez BOSS ; 13-04-2011 o 21:49
    Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!

Vip Vip Awatar Wiesław
    BMW
    E 38 740d
    Cytat Zamieszczone przez BOSS Zobacz posta
    "Nowe regulacje prawne pozwalają rowerzystom także na wyprzedzanie aut z prawej strony" ...

o zgrozo to sie dopiero bedzie dzialo... ciekawe co w przzpadku jak auto wlasnie parkuje albo skreca w prawo- winny bedzie kierowca??
    Bosu tu chyba chodzi o przypadki kiedy zakorkowana jest droga i autka wleczą się 3 na godzinę a rowerzysta myk myk po prawej albo pasem awaryjnym i to mu będzie wolno legalnie.
    Ale po środkowym pasie ronda????!!!!! mam nadzieję że to żart!
    Ostatnio edytowane przez Wiesław ; 13-04-2011 o 17:54

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    740iA e-32
    Blog
    1
    Tak i teraz legalniue beda smigac prawa strona rysujac mi auto albo obijajac sie o nie bo w polsce jest zasada jak masz 90 lat i juz nogi nie daja rady isc do sklepu 2kilometry to wsiadamy rower i jedziemy tam rowerem

Moderator Mod Awatar BOSS
    BMW
    740i
    Cytat Zamieszczone przez Wiesław Zobacz posta
    Bosu tu chyba chodzi o przypadki kiedy zakorkowana jest droga i autka wleczą się 3 na godzinę a rowerzysta myk myk po prawej albo pasem awaryjnym i to mu będzie wolno legalnie.
    Pas awaryjny- zgoda (chociaz jak zyje w miescie pasa awaryjnego nie widzialem :D no chyba ze masz na mysli autostrade ale tam na szczescie jeszcze na rowerach nie jezdza ) ale jesli juz omijanie aut w korku to po LEWEJ bo przeciez po lusterkach nikt nie patrzy skrecajac w prawo np na parking...
    Ostatnio edytowane przez BOSS ; 20-04-2011 o 01:07
    Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    E38 740i
    Jestem za bo nawet 2 rowerzystów zajmuje mniej miejsca niż 7er na pasie bo 7er zajmuje 180cm a 2 rowerzystów około 120 więc spokojnie mogą nawet w 3 hahahah Rowerzysta święta krowa hahaha tak jak w DL i NL

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Cytat Zamieszczone przez Wiesław Zobacz posta
    Wiesiek chciałbym tak to widzieć jak Ty.
    Ja za to widzę to tak:
    Ty sobie stoisz w korku na strzeżonym przejeździe kolejowym... rowerzyści sru do przodu pod szlaban a jak ten otworzą to korek będzie się w nagrodę wlekł kolejne 5km i pół godziny za wkur.... Cię legalnie rowerzystami :D

Cholera nawet ciągnik musi w takiej sytuacji zjechać aby umożliwić przejazd autom osobowym! Co prawda nikt tego nie przestrzega, 90% rolników nie wie, że ma taki obowiązek ale chociaż przepis jest, można zadzwonić na policję i ta ukarze jelenia...

Mówię stop POwalńcom co tworzą to prawo :D
    Ostatnio edytowane przez coboss ; 15-04-2011 o 15:45
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Uprawnienia umieszczania postów