Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 10

W±tek: 2 x BMW e38 4.4 :) Jak prze³o¿yæ wyposa¿enie?

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Apr 2011
    BMW
    BMW e38 740i 99r.
    Sk±d
    Kunów

2 x BMW e38 4.4 :) Jak prze³o¿yæ wyposa¿enie?

Hej, sta³em siê niedawno posiadaczem BMW e38 99r. o pojemno¶ci 4.4... Szczê¶cie chcia³o, ¿e uda³o mi siê kupiæ drugie takie samo tylko bez silnika i skrzyni za ¶mieszne pieni±dze na czê¶ci i chcia³bym do swojej prze³o¿yæ:

1. S-EDC,
    2. Elektryczn± regulacje kierownicy,

Czy du¿y jest z tym problem? Które elementy muszê prze³o¿yæ? Bêdê musia³ co¶ kodowaæ do poprawnego dzia³ania? Proszê o jakie¶ wskazówki. Pozdrawiam.

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Apr 2011
    BMW
    BMW e38 740i 99r.
    Sk±d
    Kunów
    Od¶wie¿am temat, o el. kierownicy mniej wiêcej znalaz³em kilka informacji. Ale co z S-EDC?

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jun 2009
    BMW
    E38 730d 1999r
    Sk±d
    Wejherowo
    Niestety za bardzo nie pomogê. Pewien jeste¶, ¿e chcesz to przek³adaæ? Dzia³a pewnie fajnie, ale jak przyjdzie do wymiany amortyzatorów to przestanie byæ fajnie. Bo drogie s± jak jasna cholera.

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2009
    BMW
    e38 740 4.4 manual 06.97
    Sk±d
    Poznañ
    troche zabawy z tym bedzie. rozebrac wszystko i przelozyc to raz dwa cala elektryka i na koniec kodowanie. u siebie mam sedc na 100% nie wiem czy dziala bo znaczacej roznicy nie czulem jak gdzies na autostradach niemieckich z tym smigalem, bo utwardzanie zawieszenie na polskich dogach to dla mnie samobójstwo. z elektryka kierownicy chyba bedzie znacznie latwiej.

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Apr 2011
    BMW
    BMW e38 740i 99r.
    Sk±d
    Kunów
    Te¿ siê zastanawiam czy jest sens przek³adaæ to S-EDC, przyda³oby siê jakby kto¶ siê wypowiedzia³ jeszcze co mia³ takowy system u Siebie w aucie i czy zdawa³ on egzamin. A co do kierownicy- s³ysza³em ¿e wpina siê j± pod wi±zkê fotela tak? Wtedy jest pamiêæ itd. zasilanie te¿ idzie z pod fotela?

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jun 2009
    BMW
    E38 730d 1999r
    Sk±d
    Wejherowo
    Do kolumny kierowniczej na pewno idzie kabel do modu³u komfortu. Kolumna musi wiedzieæ, kiedy auto siê porusza. Ale sk±d bierze zasilanie - tego nie wiem. Ca³kiem mo¿liwe, ¿e z wtyczki fotela.

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik Awatar b.a
    Do³±czy³
    Mar 2009
    BMW
    750 e65, 850 e31
    Sk±d
    Lêbork
    Mia³em w e38 750iL EDC i ekstra sprawa. Nie wyobra¿a³em sobie szybkiej jazdy bez w³±czenia S.

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Apr 2011
    BMW
    BMW e38 740i 99r.
    Sk±d
    Kunów
    Od¶wie¿ê troszeczkê temat. Z S-EDC dali¶my sobie spokój, za du¿o komplikacji, natomiast regulacjê kierownicy da³o radê prze³o¿yæ bez komplikacji- wi±zka podci±gniêta pod fotel i dzia³a a¿ mi³o razem z pamiêci±, niemniej jednak manetka któr± mia³em nie pasowa³a gdy¿ jedna by³a chyba przedliftowa, a druga po- jedna wykoñczona gum±, druga kulk± i plastikiem. Dodatkowo manetki maj± inny rozk³ad pinów (jedna ma masê w samym ¶rodku, druga po zewnêtrznej stronie). Na bmwfans.info jest tylko rysunek jednego rodzaju manetki- który u mnie nie pasowa³. LINK DO CZʦCI.
    Ostatnio edytowane przez mamut103 ; 01-07-2011 o 15:11

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar puchacz
    Do³±czy³
    Jan 2011
    BMW
    740d e38
    Sk±d
    Warszawa-Stockholm
    Mam taka elektryczna kierownice u siebie i powiem ze na poczatku bardzo mi sie to podobalo ale z biegiem czasu powiem ze szalu nie ma (dupy nie urywa);-) ale oczywiscie to moja opinia.z dolozeniem tego nie ma jakiejs strasznie wielkiej roboty.z tego co pamietam oczywiscie.

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Apr 2011
    BMW
    BMW e38 740i 99r.
    Sk±d
    Kunów
    Fajna sprawa ¿e siê podnosi przy wysiadaniu :)

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •