Strona 4 z 31 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 309

Wątek: Triki w E38

Nie do konca Marcin sie zgodze ...

Znajomego BMW ocalalo pod domem dzieki nowatorskiemu zabezpieczeniu ktore chociazby on sam sobie zrobil :)

Tak samo mercedes okularnik ocalal znajomemu taxi z rynku z tego wzgledu ze ma znajomego elektronika i mu cos tam wymodzil dziwny tani patent ...

Wiadiomo na lawete patentu nie ma ..

Ale mi naprzyklad chcieli tez E30 podprowadzic chociazby to stare auto ale mialo to swoje wyjatkowe wyposazenie i niestety nie udalo im sie tylko dlatego ze sam sobie zrobilem pstryczek ukryty w smiesznym miejscu ktory odcinal prad od pompy paliwa :mrgreen:
    Smieszne glupie kosztowalo mnie to rozebranie tapicerki aby sie dostac do zbiornika i kupienie pstryczka ktory kosztowal 2 zl a ocalil mi auto :->

Vip Vip
    BMW
    e38 750iL, e66 750iL :)
    słuchajcie wszystkie te zabezpieczenia są podpięte w jakieś określone miejsca.. czy to pompa itd itd. ja dokładnie nie wiem pod co podpina się takie zabezpieczenia ale wierzcie mi złodzieje wiedzą i właśnie w tych miejscach szukają..gość wyraźnie mi powiedział że zwinie każde :!: :!: auto. Nieważne jakie ma zabezpieczenie.

Moderator Mod Awatar BOSS
    BMW
    740i
    Cytat Zamieszczone przez trolu
    Nie do konca Marcin sie zgodze ...

Znajomego BMW ocalalo pod domem dzieki nowatorskiemu zabezpieczeniu ktore chociazby on sam sobie zrobil :)

Tak samo mercedes okularnik ocalal znajomemu taxi z rynku z tego wzgledu ze ma znajomego elektronika i mu cos tam wymodzil dziwny tani patent ...

Wiadiomo na lawete patentu nie ma ..

Ale mi naprzyklad chcieli tez E30 podprowadzic chociazby to stare auto ale mialo to swoje wyjatkowe wyposazenie i niestety nie udalo im sie tylko dlatego ze sam sobie zrobilem pstryczek ukryty w smiesznym miejscu ktory odcinal prad od pompy paliwa :mrgreen:
    Smieszne glupie kosztowalo mnie to rozebranie tapicerki aby sie dostac do zbiornika i kupienie pstryczka ktory kosztowal 2 zl a ocalil mi auto :->
    Na twoje szczescie widac ze to byli amatorzy... ;-) skoro nie dali rady pompce paliwa.
    Stacje udalo im sie zlamac?
    Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!

Wszystko im sie udalo , weszli bez problemu stacyjke tez mieli na wierzchu :)

Ale jakim cudem mogli odjechac jak pompa nie pompowala , a guzik mialem ukryty w bagazniku pod podloga do kola zapasowego ... Zadko kto tam zaglada bynajmniej ze zlodzieja :)

A mi nie przeszkadzalo akurat otwieranie klapy i wlaczanie pstryczka :)

BMW
    740i
    Cytat Zamieszczone przez Kronos
    Każde auto jest do sprzątnięcia. Wg. złodzieja.... :mrgreen: :mrgreen: niekonwencjonalne zabezpieczenie to dodatkowa 1-2 min. na odpalenie auta :-/ :-/
    Wiem to jak szukałem swojego audi w polsce.. a kradli mi je 15 sec. :!: :!: :!: wiem bo widziałem jak to robili tyle że nie zdążyłem wyskoczyć.
    Auta z GPS (zabezpieczeniem) też są do ukradzenia. Jedynie jeśli złodzieje nie wiedzą że takowy bajer jest na pokładzie możesz odzyskać auto.. bo jak wiedzą że to masz to kaplica i po aucie..
    Prawdę powiedziawszy jak złodziej "potrzebuje" twoje auto to już masz po nim. :cry:
    Ten "znajomy" stwierdził że wsiądze do każdego auta i je odpali a ty bedziesz stał obok i myślał że on jest właścicielem.. :-/ :-/

Jak pracowałem w poprzedniej robocie miałem taką sytuację:
    Przyjechał niemiec najnowszą s-klasą rok 2006 i zatrzasnął klucze w środku. (zdarza się) i problem. Zapas zostawił w domu . więc zadzwonił po straż pożarną.. oni przyjechałi i powiedzieli że jedynym sposobem jest wybicie szyby :-/
    Szczeście dla niemca że przechodził obok chłopak i zaproponował mu na boku otworzenie auta za 5 stówek... he he niemiec twierdził że ma niewiadomo jakie zabezpieczenia.. A ten gość otworzył mu auto w 5 sec... podszedł tylko do drzwi i się otworzyły... Wszyscy byli w szoku.. Zaproponował mu jeszcze odpalenie auta ale niemiec zwątpił... he he Widziałem to na własne oczy. Niemiec następnym razem przyjedzie do Polski chyba starym passatem :mrgreen: :mrgreen:

Kronos rozmawialem wczoraj z Docentem- taka S-ke otworzy w podobnym czasie :mrgreen: zabezpieczenia oryginalne w tych autach to calkowite dno, do tego zaden fachowiec nie jest potrzebny...
    Jak bedziesz chcial to Doc zabezpieczy ci auto tak ze "znajomy-fachura" o ktorym mowiles wczesniej nawet jak bedzie mial twoj oryginalny kluczyk, po godzinie prob z placzem odda ci kluczyki i pojdzie piechota dalej :-D

p.s: a w tym audiku ktorego dmuchneli ci w 15sek mialej jakies zabezpieczenie poza oryginalnym?

Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!

BMW
    740i
    Cytat Zamieszczone przez Marcin978
    Jakie sa namiary na tego Docenta? Gdzie on urzeduje?

DOCENT tel. 888306272 urzeduje w Zgorzelcu
    moze uda mi sie go wyciagnac na zlot w sierpniu :-D

Super Moderator Awatar olejus
    BMW
    BIEMDABLJU SEVEN FOUR FIVE
    prawda jest taka, że jeżeli dobry złodziej nie uruchomi silnika w 5 sekund > spierdala z auta
    Pić trzeba ! Jeść można !

. ADMINISTRATOR Awatar Sebek
    BMW
    E23/E38/E65
    Blog
    1
    Rozmawialem wczoraj z Docentem - koszt - zabezpieczenia do E38 to 550 PLN - czas montazu okolo 5-6 godzin. Przy okazji mozna sprawdzic i napelnic klime !
    Pozdrawiam, Sebek

Masz pytanie lub problem odnośnie funkcjonowania forum, współpracy ...
    Proszę o kontakt ze mną .!

Zaawansowany Użytkownik

Re: Triki w E38

Cytat Zamieszczone przez olejus
    1. Odblokowanie TV http://www.forum.7er.pl/viewtopic.ph...t=odblokowanie

2. Funkcje dodatkowe komputera : prawy przycisk na desce trzymamy około 7 sekund pojawi się nam test 01 klikamy aż do testu 19 > wpisujmy sumę 5 ostatnich cyfr VIN i odblokowujemy.

3. Wyłączenie wenętrznego oświetlenia : wyłączamy światło trzymając przycisk około 5 sekund , lub zamykamy auto z pilota trzymając wciśnięty guzik 5 sekund;

Znacie jeszcze jakies ??
    mam odblokowane pojawia się pod poz 19 napis off więc jest ok ale poszeżone menu się nigdzie nie pojawia???

Zaawansowany Użytkownik

Re: Triki w E38

Cytat Zamieszczone przez olejus
    1. Odblokowanie TV http://www.forum.7er.pl/viewtopic.ph...t=odblokowanie

2. Funkcje dodatkowe komputera : prawy przycisk na desce trzymamy około 7 sekund pojawi się nam test 01 klikamy aż do testu 19 > wpisujmy sumę 5 ostatnich cyfr VIN i odblokowujemy.

3. Wyłączenie wenętrznego oświetlenia : wyłączamy światło trzymając przycisk około 5 sekund , lub zamykamy auto z pilota trzymając wciśnięty guzik 5 sekund;

Znacie jeszcze jakies ??
    mam odblokowane pojawia się pod poz 19 napis off więc jest ok ale poszeżone menu się nigdzie nie pojawia???

Uprawnienia umieszczania postów