Cytat Zamieszczone przez Pablo_gl
Cytat Zamieszczone przez Mięsny730 e38
ja chyba nie mam tego komfort odpalania ale mam code, czy bedzie to u mnie dzialac i jak to ustawic? i czy pzed odpaleniem to sie samo wyswietli czy trzeba szukac w funkcjach aby wprowadzic kod
Nie jestem pewnien czy jeżeli nie masz "comfort startu" ( to taka funkcja do odpalania autka, wymagająca jedynie krótkiego przekręcenia kluczyka w położenie start, a autko już samo dobiera czas kręcenia rozrusznikiem... ;) tak dla przypomnienia...) to zadziała ale przetestuj - zakoduj autko i zrób wszystko jak poniżej... ;)

To jest na nawigacji w panelu głównym masz po prawej opcje CODE wchodzisz i kodujesz autko (kod zatwierdzasz przez wyłączenie zapłunu kluczykiem) takie dodatkowe zabezpieczenie... ;)
Później jak chcesz odpalić autko to bez kodu nie odpalisz... i właśnie pojawia się na wyświetlaczu cztery miejsca, w które trzeba wprowadzić kod, wprowadzasz wszystkie 4 cyfry po zatwierdzeniu ostatniej przechodzisz do funkcji "zatwierdź" przed zatwierdzeniem przekręcasz zapłon jak do odpalenia i zostawiasz tak kluczyk...
Teraz zatwierdzasz kod wciskając klawisz i autko "smo" się odpala... :D

Jaśniej już chyba nie mogę tego opisać... ale jak coś pytaj... :D

jeżeli dobrze rozumiem to trzeba wyłączyć silnik gdy już jest wpisany cod ale nie zatwierdzony?
to u Ciebie można programować code gdy kluczyk w stacyjce w położeniu 2 ?
u mnie uaktywania się code dopiero gdy kluczyk jest w położeniu nr 1.