Strona 19 z 31 PierwszyPierwszy ... 9171819202129 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 309

Wątek: Triki w E38

Cytat Zamieszczone przez RockR
    Cytat Zamieszczone przez sylwekk

Jeśli chodzi Ci o automatyczne włączanie świateł mijania (czujnik zmierzchu) to w e38 nie było takiej opcji.
    Pfff.... nie bądźmy śmieszni! Po co komu czujnik zmierzchu jak CAŁY ROK JEST OBOWIĄZEK JAZDY NA ŚWIATŁACH MIJANIA nawet w samo południe lata. (a tak nawiasem to czujnik zmierzchu masz przecież do fotochromowych lusterek/przedniej szyby wiec napewno da sie to zrobić - tyle ze to zupelnie bez sensu!)

Czy wy jeździcie mimo nakazu bez świateł??

Niech będzie jasność: jak już pisałem chodzi o automatyczne włączanie świateł mijania po włączeniu zapłonu/odpaleniu silnika tak jak to jest w nowych samochodach (np. Yarisie na którym zdawałem w zeszłym roku egzamin)
    Opcja o której piszesz jest możliwa do włączenia za pomocą komputera. Sprowadza się to do tego, że pozostawiasz auto z przełącznikiem ustawionym na światła mijania, które gasną wraz z wyłączeniem zapłonu (postojówki też). Co do przydatności czujnika zmierzchowego Damias już napisał, o co chodzi (swoją drogą niewiele mi brakuje do uruchomienia tego w moim aucie). Czujniki foto w lusterku fotochromatycznym służą do sterowania lusterkami fotochromatycznymi i nijak mają się do obsługi świateł (no chyba że ktoś preferuje druciarstwo i sobie nastruga ;D ).

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    750iL
    OK, więc kto może to uruchomić? :>

Czy nasze 7 posiadaja cos takiego jak swiatla do jazdy dziennej???? i czym sie to wlasciwie rozni i jaki jest sens uzywania ich?? mniej pradu ciagna? tansza zarowka ?? :P:P

Super Moderator Awatar EVAN
    BMW
    E38 '99 740iA, X3 M40i '20, I3s '20

Czy nasze 7 posiadaja cos takiego jak swiatla do jazdy dziennej???? i czym sie to wlasciwie rozni i jaki jest sens uzywania ich?? mniej pradu ciagna? tansza zarowka ?? :P:P
    Poszukaj na forum o światła dziennych. Było już wielokrotnie. Powoli triki w E38 przekształcają się w burdel w E38 :razz:
    Moje EX - E38 730i '95, E38 735iA '98

Vip Vip Awatar Wiktor
    BMW
    EVO VIII
    Niech będzie jasność: jak już pisałem chodzi o automatyczne włączanie świateł mijania po włączeniu zapłonu/odpaleniu silnika tak jak to jest w nowych samochodach (np. Yarisie na którym zdawałem w zeszłym roku egzamin)
    moje auto sobie samo włączyło taką opcje ;D jak tylko ogarne temat i dojde do tego jak to sie stalo to napisze w tym temacie jak zrobic taki trik, poki co jest to sekret mojego auta ;D
    Pozdrawiam
    Wiktor
    Używajcie polskich znaków - jest różnica czy robisz komuś łaskę czy laske.

Doświadczony Użytkownik Awatar Aldik
    BMW
    740xd f01

Na forum nawey znajdziesz fotki auta z dziennymi światlami, chodzi to ze włanczaja sie dlugie światła ale na 50% mocy, oszczędzasz przetwornice i żarniki D2S (ważne po mieście) a że długi eświecą wyżej to też jesteś świetnie widoczny a zarazem nie razisz:)

Doświadczony Użytkownik Awatar Supermen
    BMW
    e38 750iL
    Kiedyś wrzuciłem na forum ten film na którym jest pokazane o co chodzi z tymi światłami które sie włączają wraz z włączeniem zapłonu. Był to standard w USA. A u nas na pewno można to jakoś dokodować.
    Jak chcesz dalej poruszać temat świateł RockR to załóż oddzielny temat albo poszukaj pasujący i tam pisz. Ja tak zrobiłem jeżeli chodzi o tą klapę :P
    Prowadzenie BMW serii 7 nie sprowadza się do jazdy do celu
    lecz jest celem samym w sobie.

https://www.facebook.com/Chojnickie-Muzeum-Motoryzacji-i-Techniki-1624705857838311/

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Ja kolego takie coś mam. Na początku myślałem, że to jest w standardzie ale na forum starali się mi uświadomić, że poprzedni właściciel musiał mieć albo świra elektryka albo po prostu pojechał do ASO i mu przeprogramowali moduł świateł.

Spróbuj tak:
    Włącz światła i zgaś silnik (nie wyłączaj świateł!).
    1- Kluczyk w pozycji "zapłon" powinny Ci się świecić światła.
    2- Kluczyk w pozycji "2" powinny Ci się świecić postojówki
    3- Kluczyk w pozycji "1" lub wyciągnięty ze stacyjki nie powinno Ci się świecić nic

Mi na takiej zasadzie działają światełka :)

PS. Wiktor mi też się to zrobiło samo :) po prostu robiłem reset główny czyli odłączyłem na całą noc akumulator i wsio. Później już mi właśnie w ten sposób działały światła :)
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e38 m62b35 98'
    I jescze jeden trik:

zamykanie schowka przed pasażerem na klucz - bez klucza

Pod klamką jest mała (ok 1-1,5 cm) pionowo ustwiona dźwignia - treba ją przesunąć.
    Schowek zamknięty.
    Otwieranie tylko z klucza.

pozdrawiam

P.S.

Tak - trik jest opisany w instrukcji, ale piszę bo nie wszyscy ją mają.

pzdr.

raski

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    750iL
    Może wyróżnijmy jednak te "trkiki" na biało, bo temat jest zaśmiecony (do czego i ja się pzyczyniłem) dyskusją.

To prośba do moderatora ;)

użytkownik
    BMW
    Mała Ladacznica E30 M10 Coupe
    Wczoraj odkryłem kolejny trik i jak sprawdziłem u Wojtka też działa :)

Przy wyjętym całkowicie kluczyku, gdy auto nie jest jeszcze uśpione można wyświetlić godzinę. Bez wkładania kluczyka do stacyjki! W tym celu należy wcisnąć symbol zegara na panelu wyświetlacza radia i BC . Wyświetli się na kilka chwil i gaśnie :)
    [URL=http://www.youtube.com/watch?v=VDqIJUMsR3A].:WIERNOSC jest NUDNA:.[/URL] :D

Uprawnienia umieszczania postów