nie chcę dublować postów, więc proszę... czy ktoś może mi odpowiedzieć w tym temacie??
http://www.forum.7er.pl/viewtopic.php?p=22643#22643
nie chcę dublować postów, więc proszę... czy ktoś może mi odpowiedzieć w tym temacie??
http://www.forum.7er.pl/viewtopic.php?p=22643#22643
sluchajcie jesli podczas jazdy ustawie na bc verb1 i pokazuje ile w danej chwili pali,to ta wartosc musi byc taka sama jak na zegarach na ekonomizerze??bo u mnie na bc jest mniej.jak poprawic zeby bylo dobrze??
u mnie jest raczej identycznie. nie wiem jak to skorygowac.Zamieszczone przez phdream
do tej pory myslalem, ze te dwa liczniki sa w zasadzie sprzezone,
to znaczy pobieraja dana z tego samego czujnika.
wydaje mi sie, ze jak zmienisz wspolczynnik korekcji,
to tej roznicy nie zniwelujesz. ale mozesz sprobowac.
przestaw wspolczynnik korekcji na jakas skrajna wartosc
i potem zobacz jakie sa wskazania obu wskaznikow.
Zamieszczone przez 7ka
czy to dziala w kazdej e38? czy to sie jakos ustawia, aktywuje?
Zamieszczone przez Kempes
noi spoko, dziala. ale tak jedno razowo, tzn ze do pierwszego zgaszenia auta, puzniej juz nie dziala, trzeba przy wychodzeniu ponownie to wlanczac zeby np rano byl zablokowany, czy to normalne? nie da sie tego raz ustawic i zeby to dzialalo caly czas?
byłem u dealera bmw u nas i niestety to jest podobno kod jednorazowy i nie ma wariantu odpalenia go na stałe ...
czyli normalne, szkoda. milej niedzieli ;)
wg mnie jesli ustawi sie na 1250 to bedzie palil 20 a pokazywal 25Zamieszczone przez pan.boczek
25 x 1000 / 20 = 1250
measured to jest dla mnie zuzycie zmierzone, czyli takie jakie jest naprawde, a indicated to wskazywane na komputerze
w sumie to teraz zauwazylem ze to jest wzor na correction factor... czyli juz sam nie wiem... bo jesli to jest do poprawienia blednego wyswietlania na kompie to bedzie odwrotnie niz napisalem :D
siemkaZamieszczone przez olejus
wszystko fajnie ale?
klucz w stacyjce na opcji 1
7sek trzymam prawy przyciski na zegarach
wyskakuje test 1 ( tym samym przyciskiem klikam do 19 )
nastepnie wciska ten z lewej i jest lock :on
i tu juz sie konczy moje szczescie?
jak wbic vin ktory przycisk naciskac aby odblokowac test 19??????????????????????
pozdro
niech M bedzie z Wami Koledzy