I co nikt nie wie jak zmieni? Nie lubię jak mi wyskakują jakieś błędy a ja nie wiem o co chodzi.
I co nikt nie wie jak zmieni? Nie lubię jak mi wyskakują jakieś błędy a ja nie wiem o co chodzi.
WitamZamieszczone przez Sensei
Ja zmieniłem carsoftem. Dostawałem drgawek jak po kazdej wizycie w aso był niemiecki.
Bez interfejcu na stałe sie chyba nieda - ja mam z TV i w opcjach jest ustawienia jaki chce mieć język ale to zawsze po odłączeniu akumulatora wracoło na niemiecki. Po carsofcie zostało. Nawet jak na dłużej odłącze akumulator.
To samo zrobiłem z temperaturą i prędkością.
Pozdrawiam
Jest jeszcze jeden fajny bajerek...
A mianowicie jak odpalić autko guzikiem (dla samochodów funkcją CODE i comfort startem) już w końcu doszedłem co i jak bo kiedyś mi się udało ale trochę trwało zanim doszedłem jak to zrobiłem, a sposób jest prosty... :D
Procedura do uruchomienia wcześniej zablokowanego kodem autka...
1. Wprowadzasz kod ale go nie zatwierdzasz
2. Przekręcasz kluczyk jak do odpalenia i puszczasz
3. Wciskasz pokrętło potwierdzając kod co uruchamia samochód...![]()
Troszkę zabawy ale można jakiegoś pasażera lekko zszokować... np. że musi podać jakąś komendę głosową żeby autko odpalić hehehe i będzie kolejny mit... :D
Taka bzdura a zabawy przy tym sporo... :hihi: :hihi: :hihi:
Dreams from Dreams - 7er...
ja chyba nie mam tego komfort odpalania ale mam code, czy bedzie to u mnie dzialac i jak to ustawic? i czy pzed odpaleniem to sie samo wyswietli czy trzeba szukac w funkcjach aby wprowadzic kod
Nie jestem pewnien czy jeżeli nie masz "comfort startu" ( to taka funkcja do odpalania autka, wymagająca jedynie krótkiego przekręcenia kluczyka w położenie start, a autko już samo dobiera czas kręcenia rozrusznikiem... ;) tak dla przypomnienia...) to zadziała ale przetestuj - zakoduj autko i zrób wszystko jak poniżej... ;)Zamieszczone przez Mięsny730 e38
To jest na nawigacji w panelu głównym masz po prawej opcje CODE wchodzisz i kodujesz autko (kod zatwierdzasz przez wyłączenie zapłunu kluczykiem) takie dodatkowe zabezpieczenie... ;)
Później jak chcesz odpalić autko to bez kodu nie odpalisz... i właśnie pojawia się na wyświetlaczu cztery miejsca, w które trzeba wprowadzić kod, wprowadzasz wszystkie 4 cyfry po zatwierdzeniu ostatniej przechodzisz do funkcji "zatwierdź" przed zatwierdzeniem przekręcasz zapłon jak do odpalenia i zostawiasz tak kluczyk...
Teraz zatwierdzasz kod wciskając klawisz i autko "smo" się odpala... :D
Jaśniej już chyba nie mogę tego opisać... ale jak coś pytaj... :D
z tym ze zapomnialem dodac ze nie mam nawi :( ale mysle to bedzie podobnie sie programowac :)
bez komfort startu nie ma opcji odpalania z code :)
No i sprawa się wyjaśniła... dzięki ;)Zamieszczone przez trolu
wiec to juz mamy jasne, ale nawet nie moge jej zablokowac poprzez code, wbijam kod a on nie zatwerdza, albo ja nie umiem :x
Pisałem już wyżej zatwierdzasz wyłączeniem zapłonu :D