Tak na marginesie - to czego można wymagać od 20-letniego samochodu za 5tyś zł ? Za tyle, to roweru dobrego się nie kupi...
Tak na marginesie - to czego można wymagać od 20-letniego samochodu za 5tyś zł ? Za tyle, to roweru dobrego się nie kupi...
Porządny rower za ok 1000zł się już kupi...
To racja że cóż wymagać ale jak by nie było to blacha jest delikatna wiadomo gruba i mocna ale nie dość mocno zabezpieczona zeby wytrzymała czas i próby. Wiadomo jak zdzira tu skomentował że blacha jest mocna i wytrzymała jak i nie pojawia mu się rdza ale widać o samochóc cały czas dbano jak o małe dziecko i dlatego takich E32 jest mało. Jest wiele starych samochodów często nie dbanych tłuczonych a blachy im się lepiej trzymają. I jak ktoś wcześniej wspomniał Blacha BMW do audi się nawet nie umywa. Dla mnie zadziwiającym samochodem też był Peugeot 205 z 91r. Używany przez takiego bażanta w skrajnych warunkach przez 3 lata uderzenia w drzewa w inne przeszkody nie mycie jazda całą zime i ani kropki się na nim nie pojawiło w niektórych miejsach nawet lakieru nie było i nic nie wyszło przez ten cały czas on miał ocynk. Ale ten sam gość miał drugiego 205 nie wiem który rok ale niebyło czego zbierać ni progów ni drzwi.. A z tamtego peugeota do tej pory maska lezy pod stodołą mchem już porosła a umyć ją to by była jak nowa. Alfa 156 też miała bardzo wytrzymałą blache choć cieńką. na drzwiach było bardzo mocne zarysowanie z wgjęciem i nic nie wyszło używana calą zime przez mojego ojca a on na myciu sie nie zna i nic nie było tak samo. A Wziąć bmke to w sezonie zimowym tylko szukać gdzie co nowego wylazlo.
ja jezdzilem rowerami za wiele wiecej niz 1000zł i wiem ze i one dobre nie sa ;) tzn moze i sa dobre ale nie w moich rekach ;) pekniete ramy to codziennosc jak narazie nie zrobili niezniszczalnych :) chodz sa te ktore wytrzymuja troszke dlozej np Kony rama RAMA COILAIR SUPREME 2009 LG cena kolo 3000zł do tego reszta osprzetu i moze w 10k by sie człowiek zmieścił. jesli chcesz kozystac z 7er jako terenowki tez da sie to zrobic ale kosztem rowniez niemalym dlatego nie ma co porownywac auta do auta (mowie o tym samym modelu) jesli chodzi o stan blacharki bo niewiesz jak byla uzywana poprzedni wlasciciel mojego auta zapuscil je a itak jesli chodzi o rdze to w sumie nic do roboty niemam w porownaniu do mojego poprzedniego auta renault megane 1ph1 w ktorym jak sie dotknelo progu to reka wpadala Ci do srodka chodz auto od nowosci bylo dbane a zanim ja je otrzymalem mialo 2letnia przerwe pod chmurka na dzien dobry do uaktywnienia tego auta trzeba bylo wydac 3000zł + eksploatacja
Jak już zeszło z tematu to:
Nie wiem ja mam 6 lat rowerek za 1400zł i chodzi :D rekreacyjnie do sklepu :P Aluminiowy nie zardzewieje :D
Nie mówie tu o jakiś karbonowych ramach i amortyzatorze Manitou ale o normalnym dobrym bajku :P
Od siebie tylko i na koniec dodam.
BMW DZIĘKUJEMY ZA OCYNK I PORZĄDNE BLACHY
![]()
Rower? Tylko bmw serii M,ciekawe czy szybszy od e32 :D
http://allegro.pl/rower-bmw-seri-m-o...547339024.html
"Myślenie to najcięższa praca z możliwych i pewnie dlatego tak niewielu ją podejmuje." - Henry Ford
Wystarczy tego OT. Prosze o pisanie na temat ;-)
Moim skromnym zdaniem wydaje mi się że się nie warto :P No chyba że chcesz tym autem jeździć jeszcze z 50 lat
Bo jeśli chcesz tylko kolejne 20 to wystarczyło by rozebrać do ostatniej śrubki zabezpieczyć przed korozją tak jak fabryka albo troszkę lepiej i masz spokój na kolejne 20 lat
I " odpukać " przy każdej wymianie elementu w razie jego zniszczenia mechanicznego będziesz musiał następny też cynkować...
W naszych warunkach(strefie geograficznej) nie da się niestety uniknąć korozji,nawet gdy blachy są ocynkowane,to nie RPA czy Kuba gdzie np. amerykańskie krążowniki z lat 50 tych , jeszcze nie ocynkowane :) mają się dobrze i wyglądają prawie jak nowe.Poczytajcie sobie o metodach cynkowania:
http://www.cynkowanie.biz.pl/
Ostatnio edytowane przez marek1132 ; 12-04-2011 o 22:32
"Myślenie to najcięższa praca z możliwych i pewnie dlatego tak niewielu ją podejmuje." - Henry Ford