Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 66

Wątek: Układ napędowy Stukanie Wibracje.

Początkujący Użytkownik Awatar Baton
    BMW
    e32 m30b30
    ja w swojej przy przyśpieszeniu też czuje takie bicie ;( . Kupiłem podpore wału z łożyskiem i gumę łączącą wał,zamierzam zmieniać na dniach. Macie jakieś porady,patenty itd>???? to ze trzeba dokładnie zaznaczyć wał to wiem,dla wygody chyba odkręcę układ wydechowy :)

Vip Vip
    BMW
    e32 735ia + dupowóz :D
    Blog
    21
    Cytat Zamieszczone przez swiezawskipiotr Zobacz posta
    pozwolę sobie podpiąc sie i odnowić temet. bo po przeczutaniu tego i podobnych nadal nie znam odpowiedzi na nurtujący mnie problem- otóż wał mam w dobrym stanie(znikomy,prawie nie wyczuwalny luz jest przy przegubie,chyba wszystkie to mają), nową podpore,poduszkę dyfra założoną godzinę temu a mimo to przy ruszaniu,dośc gwałtownym daje się wyczuć(do prędkości około 15-20km/h) delikatne wibracje i niekiedy cichy głuchy stuk stuk z pod podłogi, przy spokojnym ruszaniu nic sie nie dzieje jest ok, a i gdy już ruszę,jadę powyżej 20km/h można gaz w podłogę dać i też absolutnie nic nie wibruje ani nie puka... ma któryś z kolegów jakieś koncepcje/pomysły? walczę z tym juz dość długo i właśnie zbrakło mi weny od czego może to się dziać...nieśądzę aby ten praktycznie żaden,ale jednak luz przegubu wału miał na to wpływ, bo "coś" działo by się podczas jazdy,na wysokich obrotach wału, a jest dobrze,poza tym znajomy ma juz spory luz na przegubie wału w 730 i nic mu nie wibruje tak jak mnie.czekam i z góry dziękuję za konstruktywne pomysły.pozdr
    Mam to samo,dziś wymiana poduszek a jak nie to wał zwalam,może przed sleśinem się wyrobię ;/

Sent from my Desire HD using Tapatalk

Zaawansowany Użytkownik Awatar NegroEG
    BMW
    E32
    Blog
    15
    maciek w razie czego w Elblągu jest mechanik który za 100zł wymienia podpore wału u mnie wymieniali i dobrze to zrobili zajelo im to niecałą godzine

Vip Vip
    BMW
    e32 735ia + dupowóz :D
    Blog
    21
    Cytat Zamieszczone przez NegroEG Zobacz posta
    maciek w razie czego w Elblągu jest mechanik który za 100zł wymienia podpore wału u mnie wymieniali i dobrze to zrobili zajelo im to niecałą godzine
    Dzięki ale mam kanał i 3 skrzynki kluczy to dam radę:) a pozatym niemam przekonania do "mechaników" jak sam rozłoże i złoże to wiem że ok:)

Sent from my Desire HD using Tapatalk

Doświadczony Użytkownik Awatar ManiacDrifting
    BMW
    E32 735iAL...
    Godzine gdzieś schodzi bezpiecznie jest zaznaczyć wał wystarczy zdjąć wydech z wieszaków odkręcić osłonę metalową i mamy wał na wierzchu na przegubie się łączy z wieloklinem gdzie zabezpieczony jest śrubą którą nalezy wykręcić jest troche zabawy później rozdzielamy wał montujemy dobrą podpore i składanie trudne to nie jest ale uciążliwe i męczące bo ręce cały czas w górze

BMW
    E32
    Blog
    15
    maciek tez nie ufam mechanikom a wtedy akurat kanalu dostepnego nie mialem dlatego poszedlem do mechanika ;) a niektorzy nawet twierdzili ze trzeba krzyzaka rozbijac ;)

BMW
    E32 735iAL...
    nic nie trzeba rozbijać wystarczy rozłączyć na przegubie wieloklin. Ja robiłem z kolega.

BMW
    E32
    Blog
    15
    kaczy przeczytaj co napisalem jeszcze raz... mowie o magicznych mechanikach a nie jak ja to zrobilem...

BMW
    E32 735iAL...
    wiem nie mówie że ty tak zrobiłeś tylko potwierdzam że nie trzeba :)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    735iA
    a mi od niedawna coś bije mocniej jak skręcam w lewo i nic nie słyszę jak skręcam w prawo. A jak raz wezmę ostro lewy zakręt to potem bije jeszcze na prostej. Taki stuk gdzieś z przodu. Co to może być? Bije zwłaszcza przy 20 - 40 km/h.

Uprawnienia umieszczania postów