-
7er Freak
U mnie raz stukal podczas jazdy uszkodzony krzyzak - czesc Nr 1
http://de.bmwfans.info/parts/catalog...oint_assembly/
-
Zaawansowany Użytkownik
ale u mnei to predzej ta nagrewnica bo podczas jazdy nie stuka tylko zaraz po odpaleniu
-
Zaawansowany Użytkownik
u mnie tez stuka po odpaleniu:) apropos, otworz maske jak odpalisz, i poloz reke na elektrozoZaworach, jak beda pukaly to znaczy ze to one:) :D aLE czy powinny stukac?chyba nie...
-
Zaawansowany Użytkownik
a w ktorym miejscu pod maska sie one znajduja?
-
Zaawansowany Użytkownik
po st4ronie kierowcy za silnikiem, sporo wezy do nich idzie, sa umieszczone na scianie grodziowej
-
Doświadczony Użytkownik
Moim zdaniem, elektrozawory syłychać czasem wewnątrz auta, ale dźwięk jest jakby z podszybia i jest cichy coś jakby delikatne pukanie i byłoby permanentne ze stałą częstotliwością.
Jeśli spod kierownicy to zapewne klapa od sterowania nawiewu. Mam to samo. Czasem też stuknie raz podczas jazdy w jakichś określonych warunkach.
Jeśli możesz, to w inpie możesz zrobić test tych klap. Zdaje się, że inicjalizacja. U mnie wtedy stuka jak najęte kilka razy i przestaje. Wyraźnie słychać, że to stuk 'plastikowy' i przeskakuje jakaś dźwigienka albo zębatka.
Możesz też sprawdzić czy klapy nie będzie słychać jak wyłączysz nawiew na 0 i odpalisz wtedy silnik. Nie powinno być wtedy żadnych ruchów tego typu.
-
Zaawansowany Użytkownik
brunoz tak to bedzie dokladnie to u mnie tak jak opisujesz, stuk i to dosyc glosny.
Uprawnienia umieszczania postów