tak naprawdę zna ktoś cenę wymiany tej rury na dzień dzisiejszy z częściami i robocizna? Bo 3000 zł wydaje mi się b.mało ! Żeby wszystko zrobić na tip top to przed te 3000 trzeba było by chyba postawić jeszcze 1 = 13tys :/
tak naprawdę zna ktoś cenę wymiany tej rury na dzień dzisiejszy z częściami i robocizna? Bo 3000 zł wydaje mi się b.mało ! Żeby wszystko zrobić na tip top to przed te 3000 trzeba było by chyba postawić jeszcze 1 = 13tys :/
B.-ądź M.-arce W.-ierny
Opel Signum
BMW jeszcze kiedyś kupię ;p
Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)
sam koszt części może nie powala na kolana ale pewnie jak bym dal to do serwisu ( nie wiem czy ryzykował bym dając do jakiegoś innego mechanika ) to cena końcowa pewnie zamknie się w granicy 6-7 tys a to już trochę jest.
B.-ądź M.-arce W.-ierny
Opel Signum
Zawsze też możesz poszukać takiej która tę rurkę ma zrobioną. Furę przed kupnem pod komputer , dokładnie obejrzyj silnik [z dołu i z góry zwal osłony] i skrzynię[sprawdź czy jest sucha i czy nie szarpie].
CZARNA FURIA..........CZARNA...FURIA..................... .....
Powiedzcie mi czy silnik m62 ma też taką rurkę?? Logicznie patrząc to powinno wyglądać podobnie..
B.-ądź M.-arce W.-ierny
Opel Signum
Jakub - bez urazy ,ale przyczepiłeś się do tej "WADY" w tych silnikach strasznie - powtarzam CI - to wada występujaca w tych modelach, aczkolwiek kupujac dany model niekoniecznie musisz miec do czynienia z ta usterką
podobnie jest z elektronika z lat 2001-2003 - też każdy wie że były problemy ale niewielu ich doświadczyło
reasumując
nie patrz na to z perspektywy stereotypu - że jak jest wada, to Ty kupujac 745 czy 735 bedziesz musiał wydać ileś tam kasy na naprawe, bo tak WCALE BYĆ NIE MUSI!!
A jesli nawet to wybacz że to mówie - ale kupujać taki samochód musisz liczyć sie z kosztami ewentualnych napraw i że nie sa to kwoty 100 czy 200 pln - bo to nie tico, tylko auto klasy premium i tu za samą marke kasuja inaczej czytaj sporo, a wątpie byś kupił bądż co bądż 10 letnie auto i nie musiał robić napraw czy nawet rzeczy niezbednych (oleje,płyny,opony,filtry etc)
więc z kosztami musisz się liczyc - ale wbrew pozorom nie są to znów jakies kosmiczne pieniądze - pod warunkiem że auto nie jest dojechane na maksa , zaniedbane i z wadami ukrytymi
bo w takim przypadku to faktycznie koszta ida w tysiące złotych
https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!
Po prostu jestem już tak przewrażliwiony ;). Mam trochę czasu żeby przemyśleć co i jak i wtedy się na coś zdecyduje !
B.-ądź M.-arce W.-ierny
Opel Signum
Okolo miesiaca temu pewne 745i ze Zgorzelca zmienilo wlasciciela.
Pech chcial ze tydzien po kupnie, nowemu wlascicielowi ukazal sie problem uszczelki na rurze.
Koszt naprawy w Zgorzelcu wyniosl ok. 2500 zlotych + ori czesci BMW.
Pozdrawiam, Sebek
Masz pytanie lub problem odnośnie funkcjonowania forum, współpracy ...
Proszę o kontakt ze mną .!
I niech mi ktoś powie że problemu ''nie ma" ;)
B.-ądź M.-arce W.-ierny
Opel Signum
ALe widzisz że koszt naprawy nie jest straszny.
Jerome Le Banner: "...W siłowni możesz wypracować sobie mięśnie klatki lub mięśnie ud. Nie możesz jednak wzmocnić swoich jaj, albo się z nimi urodziłeś albo nie..."