Witam.
Jak w temacie nie mogę otworzyć drzwi od pasażera centralka otwiera zamek glutek wysuwa się ale klamka nie działa zew. i wew. Trzeba ściągać cały boczek czy jest inny patent? Jak myślicie co się sypneło?
Witam.
Jak w temacie nie mogę otworzyć drzwi od pasażera centralka otwiera zamek glutek wysuwa się ale klamka nie działa zew. i wew. Trzeba ściągać cały boczek czy jest inny patent? Jak myślicie co się sypneło?
Ostatnio edytowane przez Derreg ; 21-04-2011 o 19:31
728i
Hej. Może któreś cięgło się rozpięło. Boczek trzyma się zasadniczo na jednej śrubce (pod rączką do otwierania od środka). Chyba musisz dostać się od środka i macać i ciągać aż uda się odryglować. Powodzonka.
Dzięki kolego po niedzieli będę kombinował bo teraz nie mam czasu auto cały czas potrzebne. Ciekawe jak z tym boczkiem bo co nie znajdę to mówią żeby od dołu szabrować a tu od góry by wypadało. Czekam na wszelkie podpowiedzi z góry dzięki
728i
Uszczegółowię. Odkręcasz śrubę pod rączką od otwierania drzwi a następnie podrywasz zatrzaski znajdujące się naokoło boczka. Ja zdejmowałem go przy otwartych drzwiach więc było łatwo. I taka uwaga - listwa drewniana odchodzi z boczkiem (nie próbuj jej zdejmować bo nie trzeba a siedzi ciasno i można ją uszkodzić).
Dzieki Panowie za zainteresowanie. Mam pytanko czy ten dzyndzel od zamka mozna jakoś wyciągnąć czy on musi zostać bo ja bedę musiał zacząć od tego roga będzie najwięcej luzu. Może ktoś ma fotki z takiej operacji. Pozdrawiam
728i
fotek nie mam ale zrob tak jak napisalem:) troche zabawy jest ale rob wszystko powoli i delikatnie:P dzyndzel mozna wykrecic dopiero po zdjeciu boczka:P ale z nim nie bedzie problemu:) jest na takim preciku ktorego lekko mozesz odgiac jak juz odczepisz gorna i boczna czesc boczka:P dasz rade:) grunt to cierpliwosc i brak nerwow:P
tez to przerabialem jakis miesiac temu, u mnie zawiodły prawe drzwi przód, jedyne co moge dodać od siebie to zeby zablokować boczek drzwi zeby za bardzo sie nie powygynał i nie zniszczył. u mnie to kawalek deski :) pozdrawiam i zycze powodzenia
Panowie drzwi same się odblokowały jakieś pomysły co tam może się dziać?
728i
u mnie jeswt to samo tylko ja nie moge otworzyc drzwi pasazera z prawej strony ale u mnie raczej problem jest taki ze rygielek haczy o tapicerke(boczek) prawdopodobnie, musze jeszcze to rozkminic...