U mnie oprócz nie działających drzwi kierowcy (bolec cały czas w górze) nie działają również szyby z panelu kierowcy (wszystkie oprócz kierowcy) i lusterko pasażera. Nie wiem czy to ma coś wspólnego z zamarzaniem. Wg mnie chyba wtyczki w drzwiach kierowcy nie łączą. Będę to rozbierał, jak tylko mróz odpuści, bo w garażu obecnie jest z 5 stopni, ale na plusie:).
wczoraj umylem auto. Dzis rano niedalo sie otworzyc drzwi kierowcy ani od srodka, ani od zewnatrz. Wstawilem go do garazu, nagrzalem tam do okolo 5 stopni na plusie i 20 minut puzniej wszycho bylo zajebicho
...robią "Aaa.." i "Uuu.." kiedy wysiadam z BMW...
Tak jak pisałem wielokrotnie bo to przerabiałem to w przednich drzwiach lewych i prawych.
Nic nie kupuj na szrocie bo kupisz gorsze ,jak Ci sie uda ściagnąć tapicerke ,to zdemontuj air bag jeśli go masz i palcem przesuń w dół dzwigienkę do której jest przyczepiona linka z klamki zewnetrznej wtedy drzwi sie otworzą. Potem zdemontuj Twój stary zamek wyczyść tę dzwigienke ,nasmaruj i na kolejne 10 lat masz spokój.
Na szrotach nie ma sprawnych zamków ,a na pewno nie ma lepszych od Twojego ,wystarczy Swój zdemontowac i go nasmarować , koszt niewielki w porównaniu z kupnem zamka na szrocie jeszcze gorszego od swojego.
Pozdrawiam :)
Ostatnio edytowane przez ELVIS ; 02-02-2012 o 17:58
Ostatnio edytowane przez ELVIS ; 02-02-2012 o 17:58
ratovnik ,to ewidentnie masz do wymiany siłownik ,ale przy wymianie nasmaruj to co pisałem wcześniej i nie będziesz miał nigdy problemów z dzwiami :)
Przyjedz jutro na spota do Katowic o 19 z bmw sport i pogadamy :)
ten centralny w e38 to skaranie boskie :d moje stalo ostatnio 3 dni pod chmurką na tych mrozach i rano jak musialem jechac to żadne drzwi sie nie chcialy otworzyć. (lewa strona - zamarzniete zamki, prawa - przymarzniete uszczelki drzwi) :D Po ciezkich bojach udalo mi sie z drzwiami pasazera z przodu. Dzis korzystajac z lepszej aury przestawilem auto na słońce, teraz drzwi się otwierają, ale dla odmiany zamknac sie nie chcącałe szczescie że mam automat to mogę ręką trzymać podczas jazdy :p