Panowie szykuje się do akcji czyszczenia i smarowania, jedyne co to ta temperatura, ehh.
Będę jeszcze czyścił styki we wszystkich wtyczkach drzwi, WD40 też można je tak przeczyścić, czy jakimś specjalnym preparatem do czyszczenia styków?
Panowie szykuje się do akcji czyszczenia i smarowania, jedyne co to ta temperatura, ehh.
Będę jeszcze czyścił styki we wszystkich wtyczkach drzwi, WD40 też można je tak przeczyścić, czy jakimś specjalnym preparatem do czyszczenia styków?
Od zamka jak najdalej wd40 ,jak jest rozebrany to go posmaruj smarem do zamków .
Panowie, wczoraj rozebrałem boczek kierowcy, podłączyłem na próbę zakupiony wcześniej siłownik i również nie działa. Z panelu w drzwiach kierowcy nie działa również sterowanie szyb pasażera i dwóch tylnych (z panelu drzwi kierowcy działa tylko szyba kierowcy i obydwa lusterka - dziwne).
Dzisiaj dalej szukałem co i jak. Obstawiam moduł komfortu (ale jakby nie był sprawny to czy by "wybierał" co działa, a co nie?, jak jest moduł walnięty to czy wszystko nie zadziała czy np. może się zepsuć część modułu odpowiedzialna za dane elementy?).
Na chwilę obecną drzwi zaczęły działać, wczesniej wykonywałem różne czynności, więc nie wiem po których zaczęło to działać:
- podłączyłem prostownik do akumulatora (czy za słaby akumulator może powodować problem i skutkowac brakiem otwierania np. drzwi kierowcy tak jak u mnie?)
- wyjąłem schowek pod kierownicą, sprawdziłem i poruszałem kablami w okolicy zawiasów drzwi
- "pomacałem" i poruszałem otulinę z kablami miedzy drzwiami kierowcy a karoserią (jak to w ogóle zdjąć, aby zobaczyć czy przewody nie są poprzecierane?)
- wyjąłem i włożyłem ponownie bezpieczniki w bagażniku nad akumulatorem dwa pierwsze od strony silnika (za co odpowiadają, nie mam pojęcia), resztę podociskałem
- wczoraj wyjąłem moduł komfortu, ale nic to nie dało (coś w nim lata, ale to chyba te przekaźniki są tak zbudowane)
Problem nadal nie uważam za rozwiązany.
Przy otwartych drzwiach i zamykaniu ich z pilota reagują prawidłowo (bolec przy zamykaniu lekko pstryka - przy otwartych drzwiach i tak się nie zamyka, to chyba taka blokada w tych autach):
Czy wymieniać moduł komfortu?