Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 54

Wątek: Nie można otworzyć dzwi

Początkujący Użytkownik Awatar Bashek
    BMW
    7 E38 :) 3litry V8 :D
    Cytat Zamieszczone przez Derreg Zobacz posta
    Panowie drzwi same się odblokowały jakieś pomysły co tam może się dziać?
    Moim zdaniem po prostu zamek Ci zamarza....przerabiam to samo....jak Ci znów zamarzną (nie będą chciały się otworzyć) zagrzej auto w środku i zaczną znów działać...

d(-_-)b Vip Awatar ratovnik
    BMW
    E66 735Li
    Cytat Zamieszczone przez Bashek Zobacz posta
    Moim zdaniem po prostu zamek Ci zamarza....przerabiam to samo....jak Ci znów zamarzną (nie będą chciały się otworzyć) zagrzej auto w środku i zaczną znów działać...
    U mnie oprócz nie działających drzwi kierowcy (bolec cały czas w górze) nie działają również szyby z panelu kierowcy (wszystkie oprócz kierowcy) i lusterko pasażera. Nie wiem czy to ma coś wspólnego z zamarzaniem. Wg mnie chyba wtyczki w drzwiach kierowcy nie łączą. Będę to rozbierał, jak tylko mróz odpuści, bo w garażu obecnie jest z 5 stopni, ale na plusie:).

Początkujący Użytkownik Awatar zelfix
    BMW
    E38 740iL M60B40
    wczoraj umylem auto. Dzis rano niedalo sie otworzyc drzwi kierowcy ani od srodka, ani od zewnatrz. Wstawilem go do garazu, nagrzalem tam do okolo 5 stopni na plusie i 20 minut puzniej wszycho bylo zajebicho
    ...robią "Aaa.." i "Uuu.." kiedy wysiadam z BMW...

Vip Vip Awatar ELVIS
    BMW
    BRAK
    Cytat Zamieszczone przez GRABA730i Zobacz posta
    no i mam powtorke z rozrywki :D tylko u mnie zaciely sie drzwi pasazera z przodu , rygielek sie wysowa a nie chca sie otworzyc ani od srodka ani od zewnatrz to chyba czeka mnie rozebranie boczka a teraz jest zimno:D ale to ten silownik musze kupic czy wystarczy cos tam przeczyscic?
    Tak jak pisałem wielokrotnie bo to przerabiałem to w przednich drzwiach lewych i prawych.

Nic nie kupuj na szrocie bo kupisz gorsze ,jak Ci sie uda ściagnąć tapicerke ,to zdemontuj air bag jeśli go masz i palcem przesuń w dół dzwigienkę do której jest przyczepiona linka z klamki zewnetrznej wtedy drzwi sie otworzą. Potem zdemontuj Twój stary zamek wyczyść tę dzwigienke ,nasmaruj i na kolejne 10 lat masz spokój.

Na szrotach nie ma sprawnych zamków ,a na pewno nie ma lepszych od Twojego ,wystarczy Swój zdemontowac i go nasmarować , koszt niewielki w porównaniu z kupnem zamka na szrocie jeszcze gorszego od swojego.

Pozdrawiam :)
    Ostatnio edytowane przez ELVIS ; 02-02-2012 o 17:58

Vip Vip Awatar ELVIS
    BMW
    BRAK
    Cytat Zamieszczone przez zelfix Zobacz posta
    wczoraj umylem auto. Dzis rano niedalo sie otworzyc drzwi kierowcy ani od srodka, ani od zewnatrz. Wstawilem go do garazu, nagrzalem tam do okolo 5 stopni na plusie i 20 minut puzniej wszycho bylo zajebicho

To Ci sie udało , założe się ,ze na wiosne drzwi nie otworzysz bo Ci od tej wody ta dzwigienka o jakiej pisze skoroduje. Jak Ci sie drzwi otwieraja to jak najszybciej zrób to co napisałem w poście wyżej.

Wiem ,że sie nie chce ,ale potem będzie tragedia :)
    Ostatnio edytowane przez ELVIS ; 02-02-2012 o 17:58

BMW
    E66 735Li
    Cytat Zamieszczone przez ELVIS Zobacz posta
    Tak jak pisałem wielokrotnie bo to przerabiałem to w przednich drzwiach lewych i prawych.

Nic nie kupuj na szrocie bo kupisz gorsze ,jak Ci sie uda ściagnąć tapicerke ,to zdemontuj air bag jeśli go masz i palcem przesuń w dół dzwigienkę do której jest przyczepiona linka z klamki zewnetrznej wtedy drzwi sie otworzą. Potem zdemontuj Twój stary zamek wyczyść tę dzwigienke ,nasmaruj i na kolejne 10 lat masz spokój.

Na szrotach nie ma sprawnych zamków ,a na pewno nie ma lepszych od Twojego ,wystarczy Swój zdemontowac i go nasmarować , koszt niewielki w porównaniu z kupnem zamka na szrocie jeszcze gorszego od swojego.

Pozdrawiam :)
    Ale u mnie rygielek się nie chowa, drzwi są cały czas otwarte (w sensie nie są zaryglowane). Ani z pilota, ani z konsoli nie zamykają się drzwi kierowcy (bolec nie idzie w dół).
    Co ta dźwigienka pomoże? To chyba siłownik??

Vip Vip Awatar ELVIS
    BMW
    BRAK
    ratovnik ,to ewidentnie masz do wymiany siłownik ,ale przy wymianie nasmaruj to co pisałem wcześniej i nie będziesz miał nigdy problemów z dzwiami :)

BMW
    E66 735Li
    Cytat Zamieszczone przez ELVIS Zobacz posta
    ratovnik ,to ewidentnie masz do wymiany siłownik ,ale przy wymianie nasmaruj to co pisałem wcześniej i nie będziesz miał nigdy problemów z dzwiami :)
    ELVIS, masz jakieś zdjęcie tej dźwigienki, abym wiedział za co się zabrać? Jak to wygląda?

Vip Vip Awatar ELVIS
    BMW
    BRAK
    Przyjedz jutro na spota do Katowic o 19 z bmw sport i pogadamy :)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    wiele
    ten centralny w e38 to skaranie boskie :d moje stalo ostatnio 3 dni pod chmurką na tych mrozach i rano jak musialem jechac to żadne drzwi sie nie chcialy otworzyć. (lewa strona - zamarzniete zamki, prawa - przymarzniete uszczelki drzwi) :D Po ciezkich bojach udalo mi sie z drzwiami pasazera z przodu. Dzis korzystajac z lepszej aury przestawilem auto na słońce, teraz drzwi się otwierają, ale dla odmiany zamknac sie nie chcą całe szczescie że mam automat to mogę ręką trzymać podczas jazdy :p

Uprawnienia umieszczania postów