Witam
Czy ktorys z kolegow wie jak ,,domowym sposobem'' sprawdzic stan zurzycia zawieszenia, mam na mysli amortyzatory, sprezyny?????
pozdrawiam
Witam
Czy ktorys z kolegow wie jak ,,domowym sposobem'' sprawdzic stan zurzycia zawieszenia, mam na mysli amortyzatory, sprezyny?????
pozdrawiam
na stacje kontroli pojazdow podjedz zrobi Ci wykresik za darmo sie dowiesz ile masz %% tylko nie obnizonym wozem tak jak ja ;/
Za darmo to można dostać w ..... Standardowo sprawdzenie zawieszenia to koszt od 30 zł do 50. W tą cenę wliczone jest sprawdzenie: amortyzatorów, hamulców, zbieżności ( wstępnie ), luzów w zawieszeniu, czasami ustawienie świateł.
U nas w jarocinie jak robisz tam przegląd to takie sprawdzenia są za free!!
Ja miałem zawsze za darmo robione przeglądy na stacji diagnostycznej jak chciałem sprawdzić stan zawieszenia niekoniecznie auto jechało na przegląd bo wtedy to już normalnie 100 zł inkasowali.
Powstrzymaj się z takimi wiejskimi tekstami na forum tym bardziej ,że odnosisz się do kobiety która mówi przykład z autopsji..
Ostatnio edytowane przez Z00FY ; 26-04-2011 o 13:30
Dokładnie. Domowe sposoby - można zachować dla aut typu Fiat 126 i 126 p. W bmw nie są miarodajne. Wszystko jest o wiele bardziej zaawansowane. Trudno sprawdzić wahniećiem karoserii ile nam amorków zostało i tp.
Na stacji diagnostycznej zapłacisz max 10- 20zl, w Kołobrzegu tak biorą a tu wszystko drogie:)
Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców.
Pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi...
Czasami aż ciężko ich wyprzedzić...