Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28

Wątek: odholowanie auta

wstrząśnięty nie zmieszany Awatar WojtekD
    BMW
    e38 728 iA
    Blog
    11
    Czytam i oczom nie wierzę. Joitovicz - wyciągnij wnioski z zaistniałej sytuacji i już.

Wątek przenoszę do "Na każdy temat".
    Gra muzyka

Doświadczony Użytkownik Awatar JointoVicz
    BMW
    e32 EX 730 88' m30b30 r6 & e38 730i 95' m60b30 v8
    Cytat Zamieszczone przez Bezi Zobacz posta
    Mam podobnie.Mam firme pod nią parkin bez oznak że nie wolno parkowac.Dzierżawie teren od miasta.Podobnie jest ze stacja benzynowa.
    Jak ktoz parkuje mi pod firmą a nie jest moim klientem to dzwonie na Straż Miejską mowię że mi zajmuje miejsce dla moich klientów oraz na samochód z dostawą.oni wzywają lawete i odholowuje.I tyle.
    Koniec kropka.Nawet jak mi nie przeszkadzał to moge tak zrobic!!
    Potem Ci podam paragraf.
    ciesze sie ze masz firme i prywatny teren:) a masz tam moze tabliczke "parking tylko dla klientow" ?:) skoro masz to ok:) uprzedziles o tym i ktos stawia na wlasna odpowiedzialnosc:) i zgodze sie z Toba po stokroc:) (zle doczytalem!! nie masz tabliczki i niczego nie swiadomych ludzi samochody odcholowywuja ? gdzie? bez jaj:* )

na stacji tego nie ma:) to po raz:) jestem klientem STALYM to po dwa:)

GDZIE MI ODCHOLUJA TO AUTO?:) na moj koszt? skoro nie zostalem poinformowany ZADNYM znakiem:) ze tam stawiac nie moge:) a jest to teren udostepniony (czyli zakazu nie ma i jest teren udostepniony) to moge stawiac:) to kto i gdzie mi odholuje to auto?:) na parking policyjny? i co? za to ze postawilem na stacji auto i kierownikowi sie nie spodobalo bede 1000zl w plecy?:o

a Wy Panowie rozumiecie roznice miedzy GARAZ- BENZYNOWA?

znajdz 2 roznice?

podjazd - stacja
    OGROD (evana) - stacja
    parking dla klientow - stacja ?
    :) przeciez ja nie mam zamiaru sie z Wami klocic... chce sie dowiedziec jak to jest z punktu prawnego:) macie sowje zdanie ja to rozumiem:) nie jestem tu po to zeby sie z Wami klocic :) ale skoro ktos mowi mi o PRAWIE:) ze wlasciciel stacji ma prawo odholowac mi auto bez powodu:) to ja chce wiedziec JAKIM PRAWEM:) i GDZIE i NA KOGO KOSZT odbedzie sie jego "widzi mi sie" :) jestem klientem:) auto nie przeszkadza w niczym:) robie zkaupy na stacji i tankuje na niej:)

nie klocmy sie Panowie:) bo to nie o to chodzi:) chce po prostu znac ten paragraf ktory mowi ze mozna mi bez powodu usunac samochod:) czego Wy mnie atakujecie:) zapytam wiec jeszcze raz:

JAKI JEST PARAGRAF MOWIACY O TYM ZE KIEROWNIK STACJI (ktory dzierzawi stacje od shella kory jest WLASCICIELEM STACJI) MOZE MI AUTO ODHOLOWAC TAK O:) bo mu sie nie podoba:) i zorbi to zgodnie z prawem:) chgcialbym sie dowiedziec czy jest taki przepis:) jak jest to czy ktorys z kolegow moglby mi pomoc i mi go pokazac?:) (sprawa parkingu przed firma chyba malo sie ma do stacji)

POZDRAWIAM!! i sorki za to ze sie denerwujecie wszyscy:) nie o to mi chodzi:) milego dnia!!:) kochani:*

sami prawnicy a nikt poza atakiem na mnie nie uagrgumentowal swojej wypowiedzi ze MA PRAWO:) takze czekam:) ja Was szanuje i mam nadzeje ze wiecie o czym mowicie:) takze czekam na jakis przepis:)
    Ostatnio edytowane przez JointoVicz ; 01-04-2011 o 11:20

Super Moderator Awatar EVAN
    BMW
    E38 '99 740iA, X3 M40i '20, I3s '20
    Mam propozycję dla Ciebie. Parkuj tam dalej. Jak Ci każą odjechać to poproś o paragraf, który zakazuję postoju na stacji.
    Zobaczymy jak zareagują i czy dadzą Ci spokój czy nie.
    Odpowiedz jeszcze na jedno pytanie. Jaka to jest stacja?
    Czy jest duża z placem dla postoju aut osobowych i cięzarowych, czy mała stacja?
    Moje EX - E38 730i '95, E38 735iA '98

Doświadczony Użytkownik Awatar JointoVicz
    BMW
    e32 EX 730 88' m30b30 r6 & e38 730i 95' m60b30 v8
    stacja shell:) 6 dystrybutorow:) + osobny parking dla osobowek na 6 aut nigdy caly nie zajety a jak ktos cos kupuje to stawia kolo drzwi:) (jedno na ktorym nigdy nie staje bo bym przeszkadzal przy dystrybutorze) + do dostaw jedno (czyli 7 razem z tego 2 nie uzywam bo kompresor i dostawy) (kiedys tam postawilem na lewarku e32 bo kapcia mialem to mi powiedzial ze tu sa dostawi i nie mam stawiac i WIECEJ NIE POSTAWILEM)

jak cielak kosiarke spalinowa ode mnie pozyczal w lato bo ma tylko elektryczna to tez pracownikow wysylal:)

EVAN - jedyna chyba sluszna rada:) jak bedzie chcial mi odholowac auto zapytam jakim prawem:)

jestesmy rodzina:P jezdzimy 7er:P mamy sie trzymac razem!:) dzieki za dyskusje:) pozdrawiam!

PS. jak ktos ma taki poaragrafik czy cos to ja chetnie poczytam:)
    Ostatnio edytowane przez JointoVicz ; 01-04-2011 o 11:35

Doświadczony Użytkownik Awatar MariuszE38
    BMW
    Sprzedane
    Cytat Zamieszczone przez JointoVicz Zobacz posta
    dzierzawi stacje od shella
    A może ma jednak swoją stację tylko pod marką shella??? ;D
    Dziwne to wszystko... niby tankujesz tam 3 auta a nie potrafisz się dogadać...
    Paragrafu Ci nie podam, ale wystarczy, że on stwierdzi że utrudniasz ruch (np. dla cystern dowożących paliwo na stację), a wtedy już sprawa dla policji jasna...
    ex:
    E36 325 TDS AC Schnitzer (160KM, 305Nm)
    E38 728iA Shadowline Individual
    E53 X5 4,4i Sport Pack

wstrząśnięty nie zmieszany Awatar WojtekD
    BMW
    e38 728 iA
    Blog
    11
    A czy to czasem nie jest "prima aprilis" ;D
    Gra muzyka

Początkujący Użytkownik Awatar hollywood
    BMW
    730i 1992
    a wtedy już sprawa dla policji jasna...
    Wcale nie taka jasna. Policja nie ingeruje w takie tematy, bo jest to teren prywatny i nie mają takiej juryzdykcji. Wiem to z autopsji, bo kiedyś zawracałem na stacji LPG i właściciel darł się, że mu kostkę brukową powyrywałem. Wlazł mi do kabiny, puknął z dyni(zdążyłem się uchylić), zabrał klucze i zadzwonił na psy. Oni przyjechali i stwierdzili, że poza sprawdzeniem papierów nic mi nie mogą zrobić bo teren prywatny.
    Ja bym spróbował jednak iść, grzecznie pogadać(nie lubię się kłaniać takim bucom, ale to zazwyczaj działa) i zobaczyć, co panu "kierowniku" na sercu leży. Wtedy masz jasność sytuacji.

Ok, doczytałem 50% tematu ;D i mi starczy ;D.
    Jointovicz, weź zmień upodobania (sądząc z nicka) bo chyba ci szkodzą. Temat bzdura kompletna. Walenie w bambus i inne takie tam. Zamykam te bzdury bo mózg się lasuje od tego ;D. Bez urazy kolego ale przychodź do nas z problemem a nie z wyimaginowanymi bzdurami, które notabene nie mają poparcia. Stacja jest terenem prywatnym tak samo jak na przykład twoje mieszkanie i jak ktoś ci będzie tam przyłaził spać co noc to zaraz sprawę wyjaśnisz. Poza tym na twoim miejscu ja już dawno bym się z tym gościem dogadał i wyjaśnił sprawę. No ale to ja. A i jeszcze skoro, lejesz po 100-150 co dwa dni to może parking strzeżony ;D? Chyba że u was drogo kasują ;D.

Ehh, over and out ....

PS. Nie pisz posta pod postem, proszę …
    Ostatnio edytowane przez joe white ; 01-04-2011 o 15:27

Uprawnienia umieszczania postów