łoj ciężko mi powiedzieć jakieś 2-3 litry ale nie pamiętam bo to w bańce było 5 litrowej od kolegi który ma warsztat i z niej dolewałem więc naprawdę ciężko mi powiedzieć.
Radośc z Jazdy :)
Zalewaliście ATF Dexron III ? Bo mam tylko ATF na korku i nie bardzo wiem jaki zalać - II czy III ?
“Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty - dla szybkich kierowców” - Colin McRae
>>>NIE DLA ACTA<<<
"I had a dream, I was king. Woke up, still king"
BMW 728i - 97'
MERC W124 200D - 86'
MERC W123 240D - 79'
ja niestety nie powiem co to było mogę powiedzieć tylko że miało czerwono różowawy kolor w tej kwestii polegałem na znajomym który jest mechaniorem :)
lej II:) ja zawsze leje atf II d
No wszystko spoko, ale na stronie Castrola podają info że wyłącznie Dx III... Nie chciał bym rozpieprzyć czegoś. III jest rzadsza od II ? Czy ktoś z was wymieniał w e38 na Dx III ? Nie cieknie nic?
“Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty - dla szybkich kierowców” - Colin McRae
>>>NIE DLA ACTA<<<
"I had a dream, I was king. Woke up, still king"
BMW 728i - 97'
MERC W124 200D - 86'
MERC W123 240D - 79'
aż z tej ciekawości zadzwoniłem do znajomego i powiedział że było zalewane u mnie ATF DX II :)
panowie, wymieniłem płyn i nic nie pomogło..... natomiast odkryłem błąd servotronika... jakiś czujnik lub zaworek w przekładni.. wie ktoś coś na ten temat?
To jest tylko kwestia czasu ;)
U mnie zatarła się pompa ponieważ poprzedni właściciel dolał inny płyn niż był, kierownica stawała najczęściej podczas zawracania. Zakończyło się u mnie na wymianie pompy.