Różnica chyba jest bo tak jak napisał Greg38 "Pilot z bateria to pilot z CA. I bateria odpowiada tylko za CA. Akumulatorek za zasilanie klucza dlatego zapytałem co mam do wymiany.
Ostatnio chciałem sprawdzić zapasowy kluczyk którego jeszcze po zakupie auta nie używałem, wkładam do stacyjki i zong!, całkowicie martwy, szybko zamówiłem akumulatorek i wymieniłem, ale nadal jest martwy wiec albo jednak kasują sie te kluczyki bez zasilania albo moj pilot poprostu nie działał, to ostatnie dziś sprawdze dzwoniąc do poprzedniego właściciela.
Pewnie się rozkodowal!
Skąd jesteś! Pisz na Pw
Pilot mi coraz słabiej reaguje. Możecie mi powiedzieć, czy jak mi komunikat nie wyskakuje, to będzie to bateria? Pilota mam zwykłego, bez CA.
Ostatnio edytowane przez HTN ; 29-10-2017 o 16:35
To troche kombinacji jest żeby to zmienić.
Tam siedzi akumulatorek i ten kupny na inaczej blaszki wyprowadzone i kabelkiem musisz sobie poradzić.
Wg mnie lepiej chinola ryżowego za 60zł kupić, on ma wymienne zwykłe baterie, tylko sobie go dopisać do auta.
damned1, w Fordzie np. wyskakiwał mi komunikat, że bateria pilota jest słaba. W BMW jest podobnie, z tego, co czytam w powyższych wypowiedziach. Zastanawia mnie tylko, czy taka opcja nie jest tylko przy Comfort Access.
LogiHuś, nie wiedziałem o tych chińczykach. Jak to kosztuje nawet stówkę, to nie będę się bawił. Zaraz poszukam. Dzięki za dobrego tipsa ;)
No to z takim komunikatem się nigdy nie spotkałem w aucie bez CA.