Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: Problem z 740d 2000 rok

Widok wątkowy

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Cytat Zamieszczone przez Piotr_R Zobacz posta
    Auto musiałem sprzedać. Jednak co do bio zalałem tylko raz z czystej ciekawości czy zmieni się praca silnika. Nie opłaca się niestety lać bio bo wychodzi na to samo co zwykła (lałem z bliskiej, chyba lepsze niż od pana Cześka). Prawdopodobnie problemem była pompa paliwa w zbiorniku, na zapłonie auto wydawało z tyłu dziwny dźwięk jak by prąd przechodził na lini wysokiego napięcia (nie wiem jak to określić), no i chyba filtr paliwa ale nie diagnozowałem dalej problemu. Fakt zdarzyło mi się, że czasem przy dodawaniu gazu samochód mi zgasł, raz przy wyprzedaniu, kiepska sprawa kiedy nagle nie ma mocy, wspomagania a z naprzeciwka gna ciężarówka...

obecnie mam na oku tę zabawkę http://otomoto.pl/bmw-750-long-jedyn...C18280651.html ale dużo do zrobienia i cena taka sobie.
    Z życia wiem, że 4.0d jest silnikiem innym niż jakiekolwiek diesle ale ogólnie przyjęte jest tak, że pompa w baku w dieslu służy tylko do przelewania paliwa z komory do komory więc ni jak się to ma do usterki jaką miałeś.
    Według mnie to po prostu wtryskiwacze paliwa!
    Ostatnio edytowane przez coboss ; 08-04-2011 o 11:19
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Uprawnienia umieszczania postów