Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
Henry Ford
Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms
---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---
*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!
bioropa !!!! o fuck. kiedys zalałem do zwykłego diesla bez turbo . po 100 km zapaliła mi sie kontrolka ze jest woda w filtrze paliwa , odkręciłem go i w srodku była jakaś galareta, zwykłe wtryski przepaliły to wszytsko ale common rail??? ojjj bedzie bolało . Tanio kupił tanio chce jeździć tanio chce serwisować. Co ty chłopie mieszkasz ja jakiejs wyspie gdzie prom kursuje raz na miesiac, ze nie masz dostepu do kompa???? 6 litrow na 100 km ,walisz do jakiegos wiekszego miasta i znajdziesz kogoś z komputerem tak???? chyba ze 50 zł do zbędny wydatek na diagnozę
codziennie rano budzę się piękniejszy, ale dzisiaj to już przesadziłem :P
Tak się zbulwersowałem, że mówiłem sobie nie napisze nic ale...
Panie komplet filtrów nowych minimum bosch najlepiej mann, filtron to do vw.
Wylej to rzepakowe gówno do ciągnika i jeździj na normalnym napędzie!
Według mnie to do przeglądu:
-podciśnienie (szukaj wszędzie, są zawory EGR, pompa vacum, przewody)
-turbiny (od mechanicznych usterek po przez elektronikę, przepływki)
-wtryskiwacze
I ja stawiam na te ostatnie, są tak dopieprzone, że nic nie przepalają a przerywają gdy ciśniesz pedał na 4 i 5 biegu tylko na zwykłym napędzie zgadłem? Dzieję się tak gdy ciśnienie w nich wzrasta powyżej 1000 bar. Na rzepaku tego nie będzie bo jest zbyt gęsty i ma zbyt wysoką temperaturę zapłonu aby wtrysk CR pracował na tym prawidłowo. Jak będziesz tak dalej jeździł to w którymś momencie się tak będą blokowały, że będzie gasł Ci silnik na 3, 4, 5 biegu.
Dym jaki masz jak naciśniesz pedał na postoju? Jak wciśniesz do dechy to świata pewnie nie widać? :D
Ostatnio edytowane przez coboss ; 04-04-2011 o 23:00
W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!
Wydać X tysięcy na Auto i żałować pół stówki na kompa:D
V8 Garage
Auto musiałem sprzedać. Jednak co do bio zalałem tylko raz z czystej ciekawości czy zmieni się praca silnika. Nie opłaca się niestety lać bio bo wychodzi na to samo co zwykła (lałem z bliskiej, chyba lepsze niż od pana Cześka). Prawdopodobnie problemem była pompa paliwa w zbiorniku, na zapłonie auto wydawało z tyłu dziwny dźwięk jak by prąd przechodził na lini wysokiego napięcia (nie wiem jak to określić), no i chyba filtr paliwa ale nie diagnozowałem dalej problemu. Fakt zdarzyło mi się, że czasem przy dodawaniu gazu samochód mi zgasł, raz przy wyprzedaniu, kiepska sprawa kiedy nagle nie ma mocy, wspomagania a z naprzeciwka gna ciężarówka...
obecnie mam na oku tę zabawkę http://otomoto.pl/bmw-750-long-jedyn...C18280651.html ale dużo do zrobienia i cena taka sobie.
No tak, zaczęło się sypać, to sprzedałeś...
Sprzedawałem od listopada.
Ostatnio edytowane przez coboss ; 08-04-2011 o 10:19