Pokaż wyniki od 1 do 10 z 35

Wątek: Tajemnicze czerwone E24

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zaawansowany Użytkownik Awatar szajboos
    BMW
    e38 730d i Peugeot 806 2.0 HDi
    Cytat Zamieszczone przez sz4l0ny Zobacz posta
    Elementy wnętrza sztukowane ze sklepu tapicerskiego też nie mają szans wyglądać - to co się nie zachowało kupuje się nowe po oryginale i tyle.
    Powiem Ci że przy tym co potrafi zrobić dobry i ogarniający tapicer niektóre elementy orginalne wyglądają conajmniej tandetnie. Materiały dokładnie takie jak orginalne (a nawet dużo lepsze) są dostępne w niegłupich pieniądzach. I w tym momencie kupowanie niektórych elementów tapicerskich w ASO za pierdylion PLN jest conajmniej śmieszne.

Elementy blacharskie da się kupić używane, chromy można z powodzeniem odnowić (o czym pisał już szczurek), lakierowanie u naprawdę dobrego lakiernika to 5-6 kPLN. Remont silnika niech kosztuje nawet 10kPLN, uszycie całego wnętrza w skórach łącznie z deską, tunelem, nową podsufitką to 6-7kPLN. Więc nadal nie wiem skąd wzięło się to 100 tysięcy. No chyba że wszystko kupujemy nowe w ASO i tam też lakierujemy i remontujemy silnik. Ale to już naprawdę bzdura straszna

Doświadczony Użytkownik Awatar sz4l0ny
    BMW
    e32
    Cytat Zamieszczone przez szajboos Zobacz posta
    Powiem Ci że przy tym co potrafi zrobić dobry i ogarniający tapicer niektóre elementy orginalne wyglądają conajmniej tandetnie. Materiały dokładnie takie jak orginalne (a nawet dużo lepsze) są dostępne w niegłupich pieniądzach. I w tym momencie kupowanie niektórych elementów tapicerskich w ASO za pierdylion PLN jest conajmniej śmieszne.
    Mnie akurat śmieszy to co zacytowane "kupowanie elementów z meblowego".
    Wykładziną "komfort" w szkocką krate może wykładają busa, który wozi baby z jajami na targ pod Hrubieszowem, ale w restaurowanej szóstce jest to nic innego jak porażka.

Czym chcesz odtwożyć sparciały dywan w e24, obojętne może to być e23, e28 ?
    Czym zastąpisz deske rozdzielczą która w tych modelach potrafi sie rozchodzić ze starosci na drobne?
    Podsufitke i słupki możesz conajwyżej obszyć na nowo, wspomniana cena 500 zł jak najbardziej realna, dowiedz się jaka cena za "stwożenie" nowej od zera.

Kupowanie elementów blacharskich - jak najbardziej OK, z tym że do bardzo spopularyzowanych serii e21, e28 czy e23 w tym momencie jest to już bardzo trudne, powodzenia przy e24.

Nie ja wspominałem o cenie 100 tysięcy, więc przypisujcie to temu co to napisał. Moją kwestia była tylko o tym że wskrzeszanie nyski przyżygując arkusze blachy migomatem, doklepując to puszką z bitexem w akompaniamencie gafra, gipsu i drutu z renowacją klasycznego BMW serii 6 porównywać sie nie godzi.
    Czarne e32 w benzynie!

Uprawnienia umieszczania postów