Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: Ramię wycieraczki-odwrotnie wygięte od str.kier.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e32 735iA
    a ja zrobiłem tak,choć pewnie znajdą się tacy co uznają to za profanacje etc. ale sory jak mam wybierać pomiędzy dajmy na to wycieraczkami boscha dedykowanymi do wygiętego odwrotnie ramiona w e32 za 100zl a np.identycznym boschem z klasycznymi klipami za 40zl komplet to wybór oczywisty.
    Zdjąłem ramię, owinięte w szmatkę,żeby się nie pościerało wkręciłem w imadło, przekręciłem je o 180 stopni rękoma zamontowałem spowrotem i pasują mi od tego czasu każdego rodzaju nawet najzwyklejsze wycieraczki... działa tak dobrze jak działało, wygląda praktycznie tak samo i takie rozwiązanie tematu wydaje mi się być optymalne. nie trzeba tego nawet nagrzewać palnikiem, idzie bez problemu.
    pozdr.

Vip Vip
    BMW
    Nie mam
    Nie wiem jak w E32, ale w E38 ramie wycieraczki z lewej strony w angliku jest inne niż w europie.
    Jest właśnie wygięta końcówka normalnie(a nie odwrotnie jak w europie) no i nie ma silniczka docisku wycieraczki.
    Mechanizm wycieraczek działa w tę samą stronę co w europie. Przynajmniej w E38 tak jest, jak jest w E32 nie wiem, ale może to być jakiś trop poszukiwań :P
    Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
    Henry Ford

Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms

Zaawansowany Użytkownik Awatar F75
    BMW
    E32 750i
    Blog
    1
    Może się wydawać że temat błachy, ale szukałem piór bo czas zmienić i trudno w normalnych sklepach znaleźć do e32. Już wiem dlaczego
    Poza tym już wiem dlaczego lewe pióro mam ori - bardzo się zdziwiłem kupując auto.

Zaawansowany Użytkownik Awatar Megablast73
    BMW
    E32 730iA 1993 M60B30
    Czy kolega "swiezawskipiotr" moze zapodac foto jak wyglada auto ze skręconym ramieniem?Chciałem zobaczyc jak to wyglada :(,zaczym zdecydowalbym sie na taki ruch u siebie.
    Ostatnio edytowane przez Megablast73 ; 29-03-2011 o 05:06

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e32 735iA
    "Megablast73" co Ty robisz o tej godzinie na forum he:P jutro dodam foto to zobaczysz co i jak.moim zdaniem wyglada ok i warto cos takiego zastosować, zarówno na dostępność jak i na cenę wycieraczek ogr. do e32. pozdr

Zaawansowany Użytkownik Awatar Megablast73
    BMW
    E32 730iA 1993 M60B30
    O tej godzinie pije kawe przed koniecznoscia wyjscia z chaty za chwile przegladajac to i owo w internecie.Czekam na fotki bo moze zrobie tak jak ty z ramieniem.

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Cytat Zamieszczone przez Megablast73 Zobacz posta
    Jakie macie sposoby na zamontowanie tam ogólnie dostępnych w sklepach wycieraczek? Jak wiadomo koncowka ramienia mocujacego od str. kier. jest wygieta w inna str. aby zmusic ludzi to zakupu wycieraczek orginalnych BMW.Wiadomo ze robia sie z tym problemy chcac zamontowac tam nowa wycieraczke z ogolnie dostepnych na rynku.Nie chcac kupowac w BMW ani zmieniac tylko gumy robi sie klopot.Jesli da sie to zrobic jakos,to na ogol powstaja problemy z dociskiem do szyby itd. Ma ktos jakis patent uniwersalny i sprawdzony na to?
    Są specjalne adaptery do tego za parę złotych, na Allegro nie ma na tą chwilę ale jak ktoś szuka czegoś takiego to ArekLand (http://7er.pl/member.php/1363-ArekLand) miał takie ale ja i tak polecam oryginalne wycieraczki bo warto wydać tą kasę!
    Ostatnio edytowane przez coboss ; 29-03-2011 o 11:12
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e32 735iA
    witam

tak to u mnie wygląda, poza tym że samo ramie po 20latach użytowania jest niesamowicie paskudne(jak czas pozwoli to napewno na dniach to pomaluję:) ) to generalnie sama przeróbka nie rzuca się w oczy i wydaje się być ok,ale to to juz pozostawiam ocenie kolegów.pozdr

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e32 735iA
    cuś nie tak z linkeiem,może szjeszcze raz

http://img863.imageshack.us/g/p1010527.jpg/

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    m60b40
    no zle nie wyglada:>

Uprawnienia umieszczania postów