Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Problem ze wspomaganiem przy silniku 4.0 diesel

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    ex e38 750 [m73n] 2000r.
    Cytat Zamieszczone przez kociak1122 Zobacz posta
    nie zajmowałem sie przedtem e38 dlatego sie pytam co i jak jeżeli chodzi o e30 e36 e34 to nie ma problemu ale w siedem nie mam dużego rozpoznania dlatego pytam a jak sie jest mechanikiem to już trzeba wszystko wiedzieć ?? no chyba nie wiec prosze dlatego o pomoc a jeżeli ma ktoś mi ubliżać to dziękuje bardzo
    Proszę bardzo:) I przepraszam że uraziłem. Kolega wyżej poprawił, skombinuj sobie TIS lub pojedź do kogoś kto ma takie coś i będziesz miał diagnozę. A wymienisz uszkodzoną częśc sam. Tym bardziej że masz możliwości (podnośnik, klucze itp). Tam jest dużo elementów które odpowiadają za wspomaganie. Jest i mechanika i elektronika, trudno wyczuc co odmawia współpracy. Za diagnozę zapłacisz 100-200zł i będziesz wiedział co wymienic, a tak będziesz wymieniał po kolei aż skończą się pomysły i będzie kosztowało 1000zł.
    Pozdrawiam i nie ma co się dąsac:)
    monster_pl

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E38 740d
    no to diagnostyka nic nie pokazała :( servotronica w ogóle nie pokazuje komputer ;/ obstawiam ze to przekładnia sie zacina

macie jakieś sposoby na jej wyciągnięcie bez opuszczania wózka czy podnoszenia silnika ???????

Zaawansowany Użytkownik Awatar phmb
    BMW
    E38 740d + F02 750Li
    Przy silniku M67 opuszczenie wózka jest konieczne - inaczej nie wyciągniesz tej przekładni... Więc tutaj skrótów nie ma :(

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E38 740d
    no to jest zaje...... :(

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E38 740d
    przyczyna zlokalizowana i usterka usunięta nie wiem czemu ale był to nie do końca odpowietrzony układ hamulcowy :)

Uprawnienia umieszczania postów