Na odpiętej kostce przepływki jechać się nie da bo się auto zadusza.
Na odpiętej kostce przepływki jechać się nie da bo się auto zadusza.
do kolegi KaczyDJ, przekonalem sie o tym, ze odpieta kostka odpada, ale znow na podlaczonej nie trzyma wolnych obrotow, przyspiesza jak powinien, ale gasnie jak obroty spadna ponizej 600,a klapka w przeplywce sie nie zacina.
BMW - Bardzo Męski Wóz ;-)
Więc może należało by tylko wyregulować przepływomierz bo podstawą jego sprawnego działania jest właśnie nie zacinająca się klapka więc twój wygląda na sprawny lub masz uszkodzony krokowiec a po odpięciu przepływki silnik wchodzi w tryb awaryjny i pozornie trzyma ładnie obroty ale nie jedzie i dlatego możesz sądzić że to przepływomierz dla pewności sprawdź na innym jeśli na podłączonym będzie dobrze to może wystarczy tylko wyregulować twój i też będzie ok. Odpięcie przepływki pozornie pomaga na padniętą sonde, krokowca, lub nią samą przez wprowadzenie silnik w tryb awaryjny.
Ja w swojej sprawdziłem kompresję była OK i Beatka stała 4 miesiące aż uzbieram na sekwencję, no i stało się...
W środę przyszedł przepływomierz i od razu ogień na benzynce kable też wymieniłem ale coś dalej kuleje no ale oddałem w Piątek do gazownika
i dzisiaj odebrałem na razie zatankowałem pustą butlę za 50 zł i zobaczę ile kilometrów zrobię na razie zrobiłem 60 i dalej jedzie ;)
Na mikserze paliła mi po mieście 30l gazu
Mam nadzieje że teraz do 20 zejdę ;)
Powoli, powoli i się sekwencja zwróci ;)
A do garnka też trzeba mieć co włożyć...
12-15 trasa wiadomo do XX też sie da a nawet xx.x no nie też zależy od nogi :D
Sekwencja :)
mi średnia z krakowa na sekwencji teraz z jakihś 3 zbiorników wyszła 15,8 ale raczej omijam korki...
'59 GAZ 21 | '66 W108 5.6 | '69 W108 280SEL | '72 BA3 2101 1200s | '74 BMW E3 2500 | '76 BA3 2103 1.8iSk | '76 BMW E12 535i | '79 GAZ 24 | '89 Volvo 740 2.3 GLE | '89 BMW E32 750i | '96 Volvo 960 3.0