Cytat Zamieszczone przez jakubmw Zobacz posta
ja jezdze z 2 gen i nie ma problemo podstawa to dbac o instalacje wymiana filtrow i regulacja kopułka palec swiece i przewody to podstawa i odpowiednia regulacja i zadnych strzałów nie ma
powiem Ci że ja tez tak myślałem (miałem dobrą II-gen Landi Renzo) strzałów nie było NIBY (nigdy nie słyszałem) a jednak klapa antywybuchowa nosiła ich ślady....

co do zapłonu - na dzień dobry odkręć kopułkę i zobacz czy jej styki i palec jeszcze istnieją czy nie mają wyrw jak Rów Mariański. Ja miałem np u siebie kopułkę 15 letnią.... a przy II gen to niedopuszczalne - kable, świece - wszystko musi być w nienagannym stanie... możesz też ewentualnie zmniejszyć przerwę na świecach o 0,2mm względem nominału jeśli masz zamiar jeździć na II-gen dalej..

Tak jak pisał Dżuda i inni w temacie - na mikserze auto jest strasznie zamulone, wystarczy policzyć sobie powierzchnię oryginalnego dolotu (powiedzmy koła o średnicy 70mm) a przykładowego miksera ok 34mm... powierzchnia tego ostatniego jest niestety ponad 4x mniejsza! do tego dochodzi zakłócenie przepływu mieszanki i jak to ma jechać?