Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 42

Wątek: Ogromny strzał gazu podczas jazdy i ogromny problem:(

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Doświadczony Użytkownik Awatar rodzinabmw
    BMW
    było 730i V8 manual SATIN CHROME co mnie pokusiło by je sprzedać???
    Cytat Zamieszczone przez MaciejMRH Zobacz posta
    mi pali okolo 20l gazu, z autem poradzilem sobie na tyle, ze wyjade na gazie z garazu i dojade na badanie kompresji, bo decyzja zapadła jednoznaczna, jesli mechanik (tylko gdzie tu teraz takiego sumiennego szukac...)stwierdzi, ze silnik jest w porzadku to na tym gazie co mam przejezdze gora miesiac i wrzucam sekwencje, a jesli silnik jest w kiepskiej kondycji to chyba wole sprzedac to i kupic jakas ciekawa z sekwencja, ale nie w 2 godziny tak jak porwałem się na tą.
    Bądź świadom tego, ze jęsli ktoś założy sekwencję za powiedzmy 4 tyś to nie odda samochodu darmo chyba, że coś w nim "siedzi" i facet bedzie chcial się go pozbyć jak Ty swojego.

Doświadczony Użytkownik Awatar ManiacDrifting
    BMW
    E32 735iAL...
    Powinno być ok gaz niszczy osprzęt bebechy powinny być niezłe Prosta sprawa załóż dobrą przepływkę bez zwężek i oceń sam jeżeli starczy a silnik dodatkowo nie bierze oleju to będzie dobrze.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E32 730 R6 1990r & E34 525 R6 1991
    a mam takie pytanie KaczyDJ, jak wyrzuce mikser(o ile nie myle pojec, to mikser jest tym badziewiem przed przeplywka do ktorego podlaczone sa weze od gazu ) i odepne przeplywke to powinienem poczuc jakakolwiek roznice? dzis bylem u chlopakow i mi sprawdzili kompresje, na pierwszym i drugim po 12, reszta po 13, to chyba nie jest zły wynik?gadali mi, ze BLOS by rozwiazal moj problem, ale nawet nie wiem jak to ma działac i czy zadziala...co do sekwencji nie mam watpliwosci :)i czy przy planach montazu sekw musze miec kata?bo poprzedni flet wycial:/ bo jesli tak, to pewnie i kata bym potrzebowal
    BMW - Bardzo Męski Wóz ;-)

Vip Vip Awatar Dzuda
    BMW
    E32 735i ; MB 560 SEC 88'
    Tak to jest mikser.Przepływka musi być sprawna i podłączona.BLOS nie rozwiąże problemu.Kata mieć nie musisz

12 i 13 na cylindrach to bardzo dobrze a nie dobrze

BMW
    E32 735iAL...
    Przepływomierz musi być dobry jak okręcisz filtr i calą rure to przy dodawaniu gazu klapa powinna się przymykać i otwierać pewnie masz zaciętą jeśli nie to jak powyciągasz zwężki to będzie mocniejszy i powinieneś poczuć różnice Blos rozwiązuje problem strzałów przynajmniej teoretycznie i nie powoduje spadku mocy na pb jednak nie kazdy chce juz to montować.Napewno jest lepszy niż mikser ale i gorszy niz sekwencja

Początkujący Użytkownik
    BMW
    klapka sie otwiera, to nie jest problem, jednak wczoraj wywalilem mikser i odpialem przeplywke, odpalilem na benzynie i chodził bez problemu, tylko wiadomo, lataly obroty miedzy 900-1100, ale to wyna odpietej przeplywki.ale jak ja podlaczylem to odpalil normalnie na pb ale jak juz mu wstawilem do 3-4 tys i odpuscilem gaz to obroty spadly do 500-400 i sie zadlawil.zaraz ide do garazu, wyrzuce mikser i sie przejade na odpietej przepl. zobacze co sie bedzie dzialo.

Vip Vip Awatar seban123
    BMW
    E65 745d i E32 M30
    Blog
    1
    Powodem strzałów jest kilka rzeczy:
    Nieszczelny dolot.
    Za uboga mieszanka spowodowana niewydajnym parownikiem lub jak wyżej nieszczelnym dolotem.
    Problem z kopułką i palcem, oryginalne przewody są bardzo dobrej jakości i o niebo lepsze od jakichś innych. Przewody to ostatnia rzecz jaką bym ruszał no chyba, że widać przeskok iskry lub korozję na końcówkach.
    Zacinająca się klapa przepływomierza.

Blos tylko w teorii nie powoduje spadku mocy na pb. Ma zwężkę i to wcale nie taką małą ale to jest najlepsza alternatywa dla sekwencji.
    Warunkiem poprawnego działania 2gen jest wydajny parownik. Polecam jedynie brc:
    http://allegro.pl/brc-at90e-super-re...531348453.html
    .oraz kopułka, palec i szczelny dolot.
    Jak się ktoś dostosuje do tego to strzałów nie będzie.

BMW
    E32 735iAL...
    jak klapa ci chodzi to nie odpinaj kostki jej bo wejdzie ci w tryb awaryjny i wcale nie bedzie jechać samochód

Początkujący Użytkownik
    BMW
    wczoraj wieczorem była próba i niestety troche kiepsko to wyszlo, bo na odpietej przeplywce i wykreconym mikserze miala momenty mocnego zadlawienia sie a potem szła, a na podpietej przeplywce nie dlawila sie, ale jak tylko zwolnilem a takim sensie ze nie dodawalem gazu, to obroty na 500-400-600 i pyrkała jak ursus:( jak dzis zdaze to podjade do znajomego w BDG i podmienie od niego przeplywke na sprawna od auta z sekwencja i zobaczymy co sie stanie:) znalazlem jeszcze dwie dziwne rzeczy pod maska, zrobiłem fotki, ale nie moge znalezc kabla do zgrania ich z telefonu, takze to za jakis czas:) a co do pracy auta na benzynie, to w elemencie nr 8 czyli tej gumie http://www.realoem.com/bmw/showparts...70&hg=13&fg=15 mam zamontowany anty strzał, ktory oczywiscie jest sciema, ale tez zmniejsza on przeplyw powietrza,czy moge kupic gdzies uzywana ta gume całą? a nie pocieta, z wstawionym antystrzałem i 4 opaskami metalowymi na długosci 20cm?

BMW
    E32 735iAL...
    szukaj na allegro jako jednostkowej części lub z samochodów przeznaczonych na części możesz też uciąć w środku i między to wstawić stalową rurkę z nierdzewki z cieńką ścianką i skręcić opaskami rurka jak do tuningu układów dolotowych

Uprawnienia umieszczania postów