-
Zaawansowany Użytkownik
ksenony ;]
kolejny temat z serii co sie dzieje;]
Panowie jak juz pisalem.. gasnie mi ksenon. co ciekawe od pewnego czasu zaczaly mi oba gasnac na przemian. raz lewy, pozniej prawy - kolejnosc losowa ;-)
wymienilem zarniki. sprawdzilem u znawcy przetwornice. zapolnniki byly sprawdze przez jakis elektrykow. i wszystko wyglada na dobre a jednak nie jest.
czasem mrygaja kseny, czasem sie wylaczaja. czasem od razu po ponownym wlaczeniu dziala. a czasem trzeba pare razy wlaczac by zaskoczylo:/
nie wiem.. juz opadam z sil.. chyba przyjdzie mi kupic zestaw hid ksenon i wymienic ori na te nieori:(
-
Początkujący Użytkownik
Nie wiem czy to może będzie coś podobnego, ale ja w e32 miałem coś takiego po zakupie ze mi światła mijania bez jakiejś przyczyny po prostu gasły i po jakimś czasie się zaświecały znowu, przy czym nie były to ksenony i problem tkwił w zimnych lutach w module LKM z pomocą forum udało mi się to naprawić i problem nie powrócił, nie wiem czy w e38 może być ten sam problem, bo na szczęście u siebie tego nie przerabiałem.
Pozdrawiam
-
Vip
Vip
ja mam cos podobnego, mi z kolei czasem nie zaskakuje, nie zapala sie prawy xenon, musze wlaczyc i wylaczac az do skutku, jak juz sie zaswieci to juz swieci, a jak przy wlaczeniu nie zapali sie to bez ponownego wl/wyl nie zaskoczy, tez podejrzewam przetwornice bo zarniki juz zalozylem nowe, jak ktos ma jakas wiedze na ten temat to bede wdzieczny
-
Vip
Vip
Ogólnie to w E38 przed liftem był mały problem z szybką diagnozą który element sie uszkodził ponieważ najpierw jest sterownik w lampie potem zapalnik i dopiero żarówka.
Połowa sukcesu jest kiedy gaśnie tylko jedna strona wtedy można przełożyć któryś element z drugą stroną i zawsze się dojdzie co i jak, ale gorzej jak dwie lampy gasną wtedy taka metoda odpada.
Z własnego doświadczenia wiem że częstą przyczyną było uszkodzenie samego zapalnika tego co jest pod soczewką, w razie czego mam taki jeden sprawny to mogę podesłać w celu sprawdzenia.
-
Zaawansowany Użytkownik
wlasnie tu jest problem. bo kurde zarniki mam nowe, przetwornice sprawdzone.. zostal tylko zapalnik :/ najgorzej ze mrygaja i wylaczaja sie dwie strony:/
-
7er Freak
a kontrolka w licznikach mowi ze swiatla nie swieca?
-
Zaawansowany Użytkownik
oczywisice:) np. ja mrugaja i dalej swieca to wszystko ok. ale jak tylko ktorys zgasnie to po okolo 2sek wyskakuje abbenlicht prufen ( z pamieci pisze wiec sie nie smiac:P )
Uprawnienia umieszczania postów