Cytat Zamieszczone przez technics Zobacz posta
Aha sam tez widac nie zabardzo masz ochote sie tym zajac bo nie widze zebys opisywal jakies postepy swoich prac , nawet nie zadajesz pytan odnosnie swojego problemu . Ty tylko wymagasz abysmy przedstawili tobie gotowy sposob na podlaczenie tego .
Kolego, to że nie zadaję pytań, wcale nie oznacza, że nie zajmuję się tym tematem. Ale skoro widzę, ze na moje postawione pytania nie ma odpowiedzi, to nie zadaję kolejnych pod swoimi poprzednimi.

Od siebie to udało mi się z powodzeniem sprawdzic, że odtwarzacz pracuje w szerokim zakresie napięć zasilających: od około 8V do 15V. W aucie podczas pracy silnika mam 14,1V, ale postanowiłem jeszcze zrobić dodatkowy układ stabilizacji za pomocą diody półprzewodnikowej oraz dużego kondensatora 20 000uF. Dzięki temu nawet podczas rozruchu auta nie ma takich spadków napięcia, żeby urządzenie się wyłączyło. Dodatkowo, zmierzyłem, że podczas odtwarzania filmu (podłączyłem pod av in w konsoli środkowej) pobór prądu to jakieś maksymalnie 0,5A. Wyprowadziłem nóżkę zasilającą odtwarzacz, na której pojawia się napięcie jak jest radio włączone.Dodatkowo ta nóżka może załączyć wzmacniacz subwoofera. Dodatkowo wyprowadziłem też wyjścia niskopoziomowe (aux out) do wzmacniacza subwoofera.

Sam odtwarzacz przeszedł lifting oprogramowania w postaci alternatywnego firmware w którym pojawiła się możliwość wgrywania skrórek. I jest też gotowiec w postaci skórki z wielkimi literami.

Dodatkowo opowiem Wam, że wejście wideo z konsoli środkowej nie nadaje się do przesyłania obrazu o dobrych parametrach, bo są odbicia sygnału, różne rozmazania, mora i takie tam dziwne efekty. Choć oglądać film się oczywiście daje (nawet jest lepsza jakość niż w większości wypadków z anteny.

Niestety mam też masę innych zajęć i obowiązków (rodzina, praca), stąd moje zainteresowanie tematem jest raczej nieregularne. Dlatego wybacz, jeśli podchodzę do tematu jak hobbysta.

Ja też natknąłem się na tym niemieckim forum na te zdjęcia jak ktoś odginał nóżki od jakiegoś TDA w technologii smd, tyle, że zdaje się, że dotyczyło to radia bez navi, o ile dobrze pamiętam i uznałem tą informację za nieprzydatną dla siebie. Inaczej zapewne już dawno zabrałbym się za to.

Zastanawiałem się też nad odłączeniem navi (systemu navi) i podłączenie w to miejsce odtwarzacza, ale znów natknąłem na problem związany z tym, że jest dźwięk mono, a co gorsza wejścia wideo są osobne RGB (zamiast composite), czego nie wspiera mój odtwarzacz.

Ostatecznym rozwiązaniem (półśrodek) może być podłączenie wyjść oryginalnego wzmacniacza do wejść HIGH LEVEL dodatkowego wzmacaniacza oraz podłączenie odtwarzacza do wejść LOW, tyle, że tracimy możliwość sterowania głośnością z kierownicy (o co mi cały czas chodzi).