-
Zaawansowany Użytkownik
Cześć Panowie! Podłączę się do tematu. Ja od kilku lat też jeżdżę na felgach 18- ach od M 5 e39 (przód 8" a tył 9"). Nigdy nie zakładałem pierścieni centrujących i wszystko było ok.A może nawet nie wiem ,że mam te pierścienie. Auto prowadzi się dobrze, koła nigdy nie biły , kierą nie telepało. Całe zawieszenie bez wad.
Jednak od dwóch tygodni walczę z drżeniem na kierownicy po przekroczeniu 110- 120 km/h. Na felgach 16" z oponami zimowymi problemu nie ma, teraz na 18 jest. Opony z przodu są ok. aktualnie jedna przednia felga jest w prostowaniu (po dwukrotnym wyważaniu fachowiec stwierdził, że bicie na kole jest minimalne i koło wystarczy dobrze wyważyć - dano ciężarki 50gram - niby mało. I nadal lipa, kiera drży nadal. Zobaczę co da to niby minimalne prostowanie...
I teraz moje pytanie. Czy rzeczywiście powinny być te pierścienie centrujące . Jaka jest średnica na otworze felgi od M5 e39 a jaka na feldze do e38 żeby pasowało do rozmiaru piasty. Rozumiem, że z przodu i z tyłu rozmiar otworu na feldze do e38 jest taki sam. Sorry za trochę lamerskie pytania...
Z góry dzięki i pozdrawiam!
Ostatnio edytowane przez jasko1969 ; 13-04-2011 o 11:20
Pozdrawiam!
Uprawnienia umieszczania postów