części np do zawieszenia są tanie
cena tulei, drążka czy stabilizatora jest w granicach cen do forda, VW czy innego "samochodu"
ALE
w normalnym aucie masz 1 wahacza na koło czyli łącznie 4
a tu na jedno koło masz 4 - czyli 16! koszt części całego zawieszenie - wahaczy tulei, drążków itp oscyluje w granicach 3-6tys w zależności od producenta, montaż 1000+
koszt tarcz, trzeba liczyć 200-300zł za sztukę minimum, klocki drugie tyle za komplet na oś (auto waży i tu nie bierzemy najtańszych zamienników)
trzeba uważać na turbiny, pompy paliwa i wtryskiwacze
jak coś leci z elektryką to czasami szuka się tego latami (przykładem w 730d jestem ja czy choćby Coboss z rozładowywaniem aku)
mimo wszystko miałem 730d i mogę śmiało polecić, spalanie nie powinno Ci przekroczyć w małym mieście 13-14l
na trasie zejdziesz nawet do 6, ogólne koszty eksploatacyjne nie są tragiczne, ale jak coś zacznie lecieć to można mocno popłynąć
dlatego teraz mam v12 bo w gruncie rzeczy koszty utrzymania 728, 730d 740 czy 750 są podobne
koszty paliwa to mały odsetek
pamiętaj też że np opony do tych aut są droższe bo są w dość astronomicznych rozmiarach (jak na polskie warunki)
części elektryczne, czujniki itp podobnie jak w innych markach, tylko tu jest tego 100 razy więcej
Kupisz zadbany egzemplarz - będziesz się cieszył długo, jazdą z umiarkowanymi kosztami
trafisz na bombę - wrzucisz drugie tyle ile zapłaciłeś
kupując zostaw sobie minimum 3tys na niespodzianki, jak w tych 3tys zmieścisz się w naprawach to kupiłeś zadbany egzemplarz
porada podczas zakupu:
1. Prześwietlić dokładnie auto w jakimś aso lub naso
2 Prześwietlić bardzo dokładnie auto w jakimś aso lub naso
3. Jeszcze raz dokładnie sprawdzić na podnośniku, kompie i z czujnikami lakieru

ja bym brał e38 bo daje o 50% więcej niż e39 czy inne samochody konkurencyjnych marek
tylko zastanów się czy udźwigniesz ewentualne koszty jeżeli wyjdą jakieś wady ukryte - których wcale nie musi być, ale niestety czasami się zdarzają
pozdro