Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 23

W±tek: Przerywa radio/cd/pdc i ka¿dy dzwiêk z g³o¶ników / Mruga ma³y wy¶wietlacz w iDrive!

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar Arman
    Do³±czy³
    Nov 2010
    BMW
    740d F01
    Sk±d
    Kraków

Angry Przerywa radio/cd/pdc i ka¿dy dzwiêk z g³o¶ników / Mruga ma³y wy¶wietlacz w iDrive!

Witam.

Zacznê od pocz±tku.
    Mam bardzo dziwny problem i za³ama³em rêce, poniewa¿ autko kupi³em dwa dni temu dopiero i ma³o co z niego rozumiem. Sprawa wygl±da tak, ¿e samochód ma bardzo s³aby akumulator (jeszcze oryginalny) zakupi³em nowy ale s± problemy z wymian± poniewa¿ przeszkadza butla w kole od LPG. Ale zaraz na drugi dzieñ po kupnie (wczoraj) nie chcia³ odpaliæ z rana, dodatkowo samochód otwiera³em z kluczyka a nie z centralnego bo by³ ca³kowicie roz³adowany. Odpali³em go dopiero przy pomocy kolegi kiedy pod³±czyli¶my kable pod maskê i u niego i u mnie. By³o wszystko w jak najlepszym porz±dku. Dzisiaj odpali³em go tak samo z tym ¿e, przy w³o¿eniu kluczyka wyskakuje mi "Safe mode/system" (nie pamiêtam dok³adnie czy mode czy system), ¶wieci siê poduszka, po lewej stronie ten ma³y kwadrat w iDrive lekko mruga, d¼wiêk w g³o¶nikach przerywa, co 2-3sekundy...

BMW 745i 02 + Nowe LPG (8ty¶ km) wersja USA

BARDZO PROSZÊ O WSZELK¡ POMOC! CO TO MO¯E BYÆ I OD CZEGO MOG£O SIÊ TAK STAÆ?

Kupi³em auto o którym marzy³em 6lat, a nie zd±¿y³em siê nim nawet dzieñ nacieszyæ, teraz nie wiem co siê sta³o, jak to naprawiæ, co to mo¿e byæ i ile mi wyjdzie naprawa...
    Ostatnio edytowane przez Bezi ; 26-01-2011 o 18:47

Vip Vip
    Do³±czy³
    Dec 2009
    BMW
    Nie mam
    Sk±d
    Racibórz(¦l±sk)
    Na pocz±tek wymieni³bym akumulator, zarejestrowa³ go w aucie, a pózniej skasowa³ wszystkie b³êdy w modu³ach i dopiero pózniej ew. szuka³ problemów.

W tym aucie jest uk³ad, który kontroluje stan akumulatora. Je¶li wg niego akumulator bêdzie nadawa³ siê do wymiany(bêdzie padniêty) to uk³ad pewnie bêdzie stara³ siê ograniczyæ pracê urz±dzeñ, ¿eby go nie przeci±¿yæ(m.in. przez mog± poduszki nie dzia³aæ, bo wg tego modu³u aku mo¿e byæ za s³abe, ¿eby móc bezpiecznie wystrzeliæ poduszkê w razie wypadku)
    Celem wykszta³cenia nie jest nape³nienie umys³u cz³owieka faktami; zadaniem jest nauczyæ go, jak ma u¿ywaæ umys³u do.. my¶lenia. A czêsto zdarza siê, ¿e cz³owiek lepiej umie my¶leæ, nie bêd±c krêpowany wiedz± przesz³o¶ci.
    Henry Ford

Nie pomagam przez tel, chcesz co¶, jest pw, mail, gg, w ostateczno¶ci sms

7er Freak Awatar Greg38
    Do³±czy³
    May 2007
    BMW
    F02 750LxD E65 745i Prins VSI E38 740i Prins VSI
    Sk±d
    DE/PL
    Blog
    18
    Akumulator, jesli jest zwykly, zaloz koniecznie AGM. Bmw poczatkowo zakladalo zwykle w e65, ale pozniej przeszli juz tylko na AGM. I konieczne poprawne zameldowanie akumulatora w module power! Mozna to zrobic inpa.

Butle trzeba wyciagnac.
    Pozdr.

Greg38

UWAGA! Pomagam poprzez forum a nie PW lub GG! Masz pytanie - za³ó¿ temat i prze¶lij link a postaram siê odpowiedzieæ!

http://7er.pl
    http://bmw.n-sacz.pl
    http://bmw-diag.pl
    http://obd-can.pl
    http://auto-diag.de

Do³±czy³
    Nov 2010
    BMW
    740d F01
    Sk±d
    Kraków
    To znaczy mo¿e to byæ spowodowane w³a¶nie przez ten akumulator? Mimo to ¿e wczoraj odpali³em i by³o wszystko w porz±dku?

Kupi³em ju¿ akumulator Sznajder 100ah 760, to bêdzie z tym jaki¶ problem? Wczoraj kupi³em, gdybym wiedzia³ to na pewno bym kupi³ taki jaki zalecacie.

Jutro na 10± jestem umówiony do warsztatu gdzie zak³adaj± LPG, tam maja mi wyj±æ butlê i za³o¿yæ ten akumulator. To teraz pytanie, jak za³o¿±, co mam z tym zrobiæ, lub gdzie podjechaæ?

O co chodzi z tym meldowaniem i jak to zrobiæ no i co do tej INPY, bo ja niestety absolutnie siê nie orientuje z tym wszystkim.

Oraz dziêkuje bardzo za wszelk± pomoc, bo to co siê dzieje martwi mnie bardziej ni¿ móg³bym opisaæ...

http://allegro.pl/akumulator-sznajde...414600202.html - taki kupi³em.
    Ostatnio edytowane przez Arman ; 26-01-2011 o 21:39

Vip Vip Awatar Kristo
    Do³±czy³
    Apr 2008
    BMW
    e65 745ia
    Sk±d
    Elblag
    Nie martw siê Panie jak zrobisz to co wy¿ej koledzy napisali bêdziesz ¶miga³ szczê¶liwy bo wra¿enia z jazdy s± niesamowite

Do³±czy³
    Nov 2010
    BMW
    740d F01
    Sk±d
    Kraków
    Hehe i w³a¶nie tego mi by³o trzeba, aby kto¶ "poklepa³ po ramieniu", zaraz jadê na wymianê tego akumulatora zobaczymy jak bêdzie ;)

Wra¿enia z jazdy s± nie do wiary, po prostu autko je¼dzi jak marzenie, ten komfort, luxus i d¼wiêk...

EDIT :

Akumulator zamontowany, b³êdy usuniête, ale dopiero jutro bêdê jecha³ do go¶cia który ma zameldowaæ ten akumulator. Jest wszystko w miarê w porz±dku po usuniêciu tych b³êdów, za wyj±tkiem tych d¼wiêków z g³o¶ników.
    Czyli nadal przerywa, gra bez basu itp. ch³opak który usuwa³ te b³êdy mówi, ¿e prawdopodobnie nie dostaje wystarczaj±co pr±du jaki¶ tam modu³ st±d to siê tak ogranicza. Ile w tym wszystkim prawdy panowie? Co siê mog³o staæ?
    Zameldowanie akumulatora powinno pomóc?
    Ostatnio edytowane przez Arman ; 27-01-2011 o 13:47

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Feb 2008
    BMW
    BMW e65
    Sk±d
    Trojmiasto
    I co zameldowanie pomog³o?
    daro65krokodyl

Do³±czy³
    Nov 2010
    BMW
    740d F01
    Sk±d
    Kraków
    Niestety jeszcze nie zameldowa³em aku, a to dlatego ¿e nie ma kto mi to zrobiæ... :/
    Mruganie prawej czê¶ci iDrive przesz³o, tylko ten d¼wiêk w g³o¶nikach jeszcze przerywa, znajomy który mi kasowa³ b³êdy powiedzia³ ¿e prawdopodobnie nie dociera pr±d do jednego z modu³ów st±d tak siê dzieje (ogranicza pobieranie z my¶l± ¿e brakuje mu pr±du) tak mi powiedzia³.

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Sep 2008
    BMW
    e65 745
    Sk±d
    wodzislaw slaski
    Siemka. Jesli masz LOGIC 7 to przeczy¶æ wtyki do procesora i sprawdz czy nie leje siê do niego woda która lubi ¶ciekaæ po mocowaniu klapy prosto na kable i wtyczkê .

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Sep 2008
    BMW
    e65 745
    Sk±d
    wodzislaw slaski
    I NIGDY WIÊCEJ NIE ODPALAJ AUTA NA KABLE.
    Bo podczas takiej zabawy mo¿na wyjaraæ ca³± elektronikê w aucie

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •