Okazja! 2010 Chrysler 300C za 33900zl :D

Wątek: Okazja! 2010 Chrysler 300C za 33900zl :D

1. Awatar Marecki7er

Marecki7er powiedział/a:
    Ale demolka

2. Awatar Marecki7er

Marecki7er powiedział/a:
    Cytat Zamieszczone przez monster_pl Zobacz posta
    Tam jest Dodge Magnum i tylko benzyna.
    Stwierdzasz to po napisie "300C" na tylnej klapie (tzn tym co z niej zostało) i oznaczeniem CRD na obudowie silnika ??

3. Awatar Marecki7er

Marecki7er powiedział/a:
    To jest 300c touring w dieslu.. jak ktoś twierdzi że to magnum w benzynie to przekona go chyba tylko telefon do sprzedającego :)

4. Don Pandini powiedział/a:
    Cytat Zamieszczone przez Marecki7er Zobacz posta
    To jest 300c touring w dieslu.. jak ktoś twierdzi że to magnum w benzynie to przekona go chyba tylko telefon do sprzedającego :)

kolego - 300 Touring , to nazwa również sedana ...to oznaczenie wersji silnikowej na USA (3.5) oraz wyposażeniowej . Przykład :
    http://otomoto.pl/chrysler-300c-3-5-v6-C15677913.html (spójrz pod emblemat 300)
    http://otomoto.pl/chrysler-300c-3-5-...C15338054.html
    A poza tym - w USA nie było czegoś takiego jak 300 'C' ... tylko była 300ka
    ;)
    300C to wersja EU.

5. Awatar olejus

olejus powiedział/a:

6. Awatar Marecki7er

Marecki7er powiedział/a:
    Ok z tym touring to dziwna sprawa, podszedłem do tego tak że każde BMW pod nazwą touring to kombi, bo chodziło mi o to że to jest 300c w kombi :) Tłumaczenie z angielskiego wygląda tak:

Touring = turystyczny(ang)

Ale co do tego, że 300C nie występowało w USA to nie mogę się zgodzić.
    Zapraszam do tego linka http://shop.ebay.com/?_from=R40&_trk...All-Categories po lewej stronie pod napisem "Model" można zobaczyć coś takiego jak "300C". Kto jak kto ale Amerykanie chyba znają się na swoich samochodach :)

7. Don Pandini powiedział/a:
    Owszem - jest ;)

Sam na początku myślałem tak jak Ty ,ale potem rozwiałem swoje wątpliwości jak poczytałem trochę na forum Chryslera .
    W stanach występują 300C i 300. N EU z tego co wiem , wchodziły głównie 300C .
    Bywają również kombi 300 Touring , ale to wersje ze stanów - (3.5 , skóra itp.) .
    W USA nie było chyba wersji diesla .

Moim zdaniem , jest to całkiem fajne auto ! ;)

8. Awatar kataniarz

kataniarz powiedział/a:
    Wszystko wszystkim ale nigdy nic po smiertelnym nie kupie!A tu znajda sie jakies fragmenty ciała!

9. Awatar matraks

matraks powiedział/a:
    To ja Wam Panowie wszystko ladnie wyjasnie ;) Modele Chryslera (tylko sedan):
    model 300 - silnik 2,7l, bida z nedza, zero wyposazenia, brak nawet przeciwmgielnych, brak skory, brak aluminiowych felg(!)
    model 300 Touring - silnik 3,5l, lepsze wyposazenie, skora, swiatla przeciwmgilene, alusy 17"
    model 300C (HEMI) - silnik 5,7l, full wypas :) CALKOWICIE INNY PRZOD (taki sam jak w Europie)!!! inne lampy tylne, felgi chrom 18", inna skora niz w 300 Touring
    model 300C SRT-8 - silnik 6,1l (mniaaaaaam :) ) Dodatkowe ospojlerowanie, materialy w srodku "europejskie"
    zdjecia 300

300 Touring

300C HEMI

Po liftingu w 2008 wersja 3,5l otrzymala przod taki sam jak wersja 5,7l
    Dodge Magnum (tylko kombi) - silniki identyczne jak w 300, 300 Touring i 300C HEMI, zdjecie wersje po lifcie 2008

Wersje europejskie bez wzgledu na silnik (3,5l V6, 5,7l V8, 6,1l V8, 3,0 CRD) mialy identyczny wyglad taki sam jak w USA wersja 5,7l V8.
    Jestem z tego obryty bo w kregu moich zainteresowan byl bardzo mocno, poza 7er, Chrysler 300C HEMI 5,7 i SRT-8. Po przejazdzce SRT-8 z 425-konnym silnikiem zwatpilem przez chwile w sens kupna 7er ;) Moc wrecz przerazajaca! Caly sie spocilem juz po pierwszym wdepnieciu gazu... Ale milosc do BMW byla sliniejsza :D
    Ostatnio edytowane przez matraks ; 25-03-2011 o 02:02

10. monster_pl powiedział/a:
    Kolega Matraks ładnie wszystko opisał jeśli chodzi o modele.
    Na zdjęciach tego co zostało po walcu widac że przód jest z 300C a z tyłu widac że kombi i jest diesel. Więc wersja europejska. Ktoś wcześniej pisał że chodzi o papiery tego złomu i dlatego mnie to zastanowiło. No bo po co komu papiery do takiego modelu i jeszcze za takie pieniądze? Ten model (300C kombi diesel) jest produkowany wyłącznie na rynek europejski. 300C oczywiście że jest sprzedawany i produkowany w USA i Kanadzie bo to przecież amerykański samochód, ale nie w wersji kombi i nie diesel. Wersja 300C kombi na rynku amerykańskim to Dodge Magnum.
    Mogą znajdowac się w sprzedaży w USA takie wynalazki jak europejski 300C kombi diesel, ale to raczej z prywatnego importu:) Po prostu ktoś tak się mógł zakochac w tym modelu że kupił go sobie w europie za 2x taką kasę co w USA, a później go tam sprowadził i cieszy się obecnie wyjątkowym modelem swojego 300C:) Jedyny rodzynek w USA. Gdy już zobaczył swój błąd, gorzko zapłakał i pomyślał "jaka bieda ludzi skłania do zakupu 300C kombi i to jeszcze z 3 litrowym dieslem, biedni europejczycy"
    Zresztą nie jest tak mocno rozbity. Trochę się wyklepie, trochę szpachli, trochę części z Żuka, i będzie jak nowy. I trochę choinek zapachowych do środka (tak ze 2 kilo) i będzie git:)
    Faktem jest że niezła masakra musiała byc i trochę nieprzyjemnie o tym myslec.
    monster_pl