Pokaż wyniki od 1 do 10 z 52

Wątek: e39 4,4 brak cisnienia oleju gdy silnik się zagrzeje

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Vip Vip Awatar ttrol
    BMW
    e32 750 II 88/W124 250D V 93
    Cytat Zamieszczone przez michal-adamowicz Zobacz posta
    cisnienie nie zmierzone,ale czemu gdy zimny to pracuje idealnie-dopiero gdy wskazówka w pionie to klepie góra silnika tak samo lewa jak i prawa?
    to samo tyczy się pompy gdyby była do wymiany to klepał by cały czas?
    czy wina łańcucha pompy?
    jak wczesniej pisałem w poniedziałek mają zwalać głowice,tylko co to da?
    Zostaw te głowice w spokoju, po co to chcesz zrobić??? Jak mechanik Ci tak polecił to daj sobie z nim spokój. Zdejmiesz głowicę, założysz nowe uszczelki głowic, splanujesz, założysz z powrotem i jak klepało tak będzie klepać.

Zimny olej zawsze łatwiej buduje ciśnienie, dlatego jest cicho, ale czy dobre jest to ciśnienie na zimnym też nie wiemy, bo nie mierzyłeś. Jakoś tam pompa pompuje, skoro na zimnym jest cicho. Na zimnym powinno być ciśnienie takie jakie ogranicza zawór przelewowy, zazwyczaj do 4-5 barów.

Miskę sam zdejmowałeś, czy mechanik to robił. Wystarczy odkręcić pompę, rozebrać i zweryfikować czy pompa, zawór przelewowy, czy coś się zatarło etc. Jednakże żeby pompę zdemontować o ile pamiętam trzeba zrzucić też dużą miskę. Łańcuch ma za duży luz, ale jeżeli jeszcze nie spadł to znaczy, że pompę napędza.
    pozdrawiam Bartek

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 728iA, E38 740iA
    Cytat Zamieszczone przez ttrol Zobacz posta
    Łańcuch ma za duży luz, ale jeżeli jeszcze nie spadł to znaczy, że pompę napędza.
    Ledwie ja napedza, a jezeli jeszcze nie spadl, to i tak dobrze. 2,5cm luzu? Rozciagniety jak prezerwatywa;)!!

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e38 1997
    mechanik jest obcykany w 4.4 bo ma taki motor w e30 i ponoć miał go rozebranego w drobny mak(tyle słyszałem o min)
    czyli co?zalecić sprawdzenie cisnienia na ciepłym i na zimnym?czy odrazu wywalać pompe i zmieniać ją?
    doradzcie panowie na spokjnie bo jestem zwykłym człowiekiem ciężko pracującym,a nie jakimś tam chłopcem w spodniach na kancik,kupującym auto na podryw
    czyli co? wymieniać pompe oleju?
    ---ZBADAJ MOJE E38---

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e38 1997
    Cytat Zamieszczone przez michal-adamowicz Zobacz posta
    mechanik jest obcykany w 4.4 bo ma taki motor w e30 i ponoć miał go rozebranego w drobny mak(tyle słyszałem o min)
    czyli co?zalecić sprawdzenie cisnienia na ciepłym i na zimnym?czy odrazu wywalać pompe i zmieniać ją?
    doradzcie panowie na spokjnie bo jestem zwykłym człowiekiem ciężko pracującym,a nie jakimś tam chłopcem w spodniach na kancik,kupującym auto na podryw
    czyli co? wymieniać pompe oleju?
    co sądzicie o tej?
    http://allegro.pl/bmw-e38-e39-740-54...532098858.html
    ---ZBADAJ MOJE E38---

Uprawnienia umieszczania postów