Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Wątek: Czemu tak nisko cenione nasze 7er?

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Cytat Zamieszczone przez Mateusz G Zobacz posta
    Ochyda Być może chodzi o wysokie koszty utrzymania ale Jak patrzeć na s-klasse to jednak stoją ok 10 tysi więcej, xj jaguara wydaje mi sie że za dobry egzemplarz też trzeba wiecej dać. Więc skąd takie niedowartościowanie? Dodam że brałem głownie pod uwage e38 bo takim też jeżdze.
    Bo auta są dość awaryjne, koszty eksploatacji i napraw to wręcz kpina, w grę wchodzą tylko części oryginalne często dostępne tylko w ASO (zamienniki są ale to gówna po montażu których np komfort jazdy leci na łeb na szyję)
    Problem jest olbrzymi także w mechanikach i elektrykach. Auto jest na prawdę ciężko komuś oddać aby naprawił je tak jak się należy.
    Co do cen giełdowych duże znaczenie także ma poziom utrzymania tych aut. Większość to szroty niestety, znaleźć auto w idealnym stanie technicznym takie w którym każdy podzespół był wymieniany na oryginalną część to jak wygrać w lotto :|

Te wszystkie czynniki przekładają się na niskie ceny aut.
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    ex e38 750 [m73n] 2000r.
    Cytat Zamieszczone przez tomcad Zobacz posta
    Wiesz, powiem Ci szczerze monster.pl, że dziwię się, że chcesz sprzedać ten samochód. Dopiero co go kupiłeś, minął chyba rok z kawałkiem i już myślisz o sprzedaży. Takie auto to frajda na maxa i nie prędko by mi fan przeszedł. Mówię po sobie, bo swoją E38 mam 5 lat i pomimo małego silnika i słabego wyposażenia wciąż mnie cieszy i nie myślę o sprzedaży, co najwyżej zamianie na lepszą wersję...
    Przycisło mnie z kasą i stąd ten pomysł. Ale już się sprawy prostują i chęc sprzedaży opada:) A frajda jest, to fakt. Szczególnie jak sobie pomykasz tak ze 180, wciskasz gaz i zostawiasz za sobą nowy sportowy model czegoś tam:)
    monster_pl

Początkujący Użytkownik Awatar Mateusz G
    BMW
    728 E38
    Cytat Zamieszczone przez coboss Zobacz posta
    Bo auta są dość awaryjne, koszty eksploatacji i napraw to wręcz kpina, w grę wchodzą tylko części oryginalne często dostępne tylko w ASO (zamienniki są ale to gówna po montażu których np komfort jazdy leci na łeb na szyję)
    Problem jest olbrzymi także w mechanikach i elektrykach. Auto jest na prawdę ciężko komuś oddać aby naprawił je tak jak się należy.
    Co do cen giełdowych duże znaczenie także ma poziom utrzymania tych aut. Większość to szroty niestety, znaleźć auto w idealnym stanie technicznym takie w którym każdy podzespół był wymieniany na oryginalną część to jak wygrać w lotto :|

Te wszystkie czynniki przekładają się na niskie ceny aut.
    A ja myślałem że siódemki są właśnie mało awaryjne :-) Trochę mnie podnieśliście na duchu bo za swoją dałem w sumie prawie 30 tys a teraz jak widze jakies za 11 czy 12 tys zacząłem sie zastanawiac... Ale rzeczywiście myśle że koszty utrzymania i głównie agonalny stan większości sprzedawanych w PL nastoletnich siódemek daje takie ceny. W starszych autach rozrzut cenowy jednak dużo większy niż przy nowszych modelach.

Uprawnienia umieszczania postów