jak dla mnie to do serii nie pasuje w ogole..... mala wies moim zdaniem- chyba ze robisz cos wiecej z autem, mam na mysli zderzak, itp....
jak dla mnie to do serii nie pasuje w ogole..... mala wies moim zdaniem- chyba ze robisz cos wiecej z autem, mam na mysli zderzak, itp....
BEZ KOMENTARZA..... ;D
a co stary myslisz ze ledy sa wieczne :hah: :Zamieszczone przez michal_5000
W porównaniu z żarówką - w przybliżeniu możesz je tak traktować.Zamieszczone przez bydle
No chyba ze przywalisz prąd od czapy ;D
'00 BMW 740i, cosmosschwarz
Ex: '96 BMW 740i, cosmosschwarz
Ex: '91 Mercedes-Benz 560SEC, perlmuttgrau
Nie są wieczne ale:
1. Mają znacznie dłuższą żywotność...
2. Czas reakcji jest znacznie krótszy (czyli zapalają się wcześniej niż żarówka)...
3. Pobór prądu jest kilkakrotnie mniejszy itd...
Dla tych względów coraz bardziej wypierają tradycyjne żarówki, które z pewnością już niebawem odejdą do lamusa. ;)
Dreams from Dreams - 7er...
powiedzial bym ze juz poszly do lamusa ;D
Eurokołchozowe przepisy jeszcze nie dopuszczają LED-ów w przednich światłach.Zamieszczone przez trolu
W USA już można :)
spokojnie...jesli ci sie przepali zwykla zarowka to co...wymieniasz...koszt niewielki...w przypadku lampy led to juz nie pojdzie tak latwo..a sa przypadki ze cala listwa ma "przerwy" czyli ktoras zarowka "led" jest zjechana..
jednak co ori to ori!! bez problemow,bez pary!!
Krzysiek - to raczej musi puszczać na połączeniach pomiędzy diodami (wyobrażam sobie że jest tam pewnie płytka drukowana a LED-y są do niej lutowane).
Bo żeby dioda się uszkodziła jeżeli (a) nikt nie puścił na nią za dużego prądu, (b) nikt jej nie przegrzał np. przy lutowaniu - to raczej nie ma opcji.
wiec jak bedziecie jechali za mercedesem E klasa model w211 zobaczcie ile tych modeli ma na klapie uszkodzona listwe stopu..tam sa wlasnie swiatla LED ... kozezka kupil nowke w 2003r i odrazu mial problem sierodkowa i ktoras z boku po jakims czasie sie przepalila...
Nie twierdzę że listwa/lampa nie może się zepsuć... Z tym że to raczej nie pojedyncze LED-y są winne, tylko ich montaż.