Tyle to wiem, z czasem to w³asnie s³abo i nie wiem czy warto, z drugiej strony jest o co walczyæ
Tyle to wiem, z czasem to w³asnie s³abo i nie wiem czy warto, z drugiej strony jest o co walczyæ
Bartekzrn
pewnie, ¿e jest o co walczyæ. pewnie kto¶ go oprzytomni³ ¿e za HL mo¿e wzi±æ wiêcej, ale ma pecha, móg³ daæ cenê minimalna.
Kontaktuj siê z nim emailowo bêdziesz mia³ czarno na bia³ym ¿e chcesz i jeste¶ zdecydowany kupiæ zgodnie z umow± bo kupno-sprzeda¿ poprzez serwis allegro jest umow± cywilno-prawn±.
Napisz mu krótko, ¿e albo daje samochód albo oddajesz sprawe do s±du.
Ostatnio edytowane przez rodzinabmw ; 20-03-2011 o 13:50
To fakt, mo¿e i ma pecha... Ale b±d¼my lud¼mi, trzeba go¶cia zrozumieæ! Skoro sprzedaje taki samochód za t± cenê tzn, ¿e raczej nie nale¿y do zbyt bogatych. To oczywiste, ¿e chcia³by dostaæ jak najwiêcej.
Sam nie wiem, postraszyæ w³a¶ciwie zawsze mo¿na, ale czy to co¶ da...
PS: A mo¿e sprzeda³ samochód komu¶ zanim Ty go klikn±³e¶, to ju¿ w ogóle nie do odzyskania.
Poza tym fakt cena do¶æ dobra, ale niedawno by³ na allegro highline za 3tys, pó¼niej za 4tys, i jako¶ nikt, a¿ tak bardzo go nie po¿±da³. Ja my¶lê, ¿e siê jeszcze nieraz trafi.. :)
Niestety allegro w tej sprawie odpowie standardowo, czyli: "Serwis Allegro nie jest stron± zawieranych umów, udostêpnia jedynie odpowiednich narzêdzi systemowych niezbêdnych do przeprowadzenia transakcji."
Po czym poradzi skierowanie sprawy do odpowiednich organów ¶cigania. :565:
Prowadzê swoje ¿ycie, a nie BMW ...
W tej chwili nie do koñca jest pewne to, ¿e sprawa jest przes±dzona na korzy¶æ kupuj±cego, kilka tygodni temu, dok³adnie 24 lutego, w regulaminie Allegro zosta³ zmieniony zapis dotycz±cy m.in. aukcji z samochodami - w obecnej sytuacji wygl±da on tak:
Wprowadzili¶my 3 zmiany w Regulaminie Allegro. Zaktualizowali¶my punkt 3.6 artyku³u Rodzaje aukcji. Fragment, który dodali¶my, zaznaczony jest na zielono:
Celem Aukcji dotycz±cych sprzeda¿y lub wynajmu nieruchomo¶ci, Aukcji w kategorii „Wakacje" oraz Aukcji w kategorii "Motoryzacja" (serwis motoAllegro), w podkategoriach "Samochody", "Motocykle", "Maszyny budowlane", "Maszyny rolnicze" oraz "Inne pojazdy i ³odzie" nie jest zawarcie umowy, jakiekolwiek czynno¶ci podejmowane przez U¿ytkowników w ramach tych Aukcji nie s± wi±¿±ce, a Aukcje te maj± charakter wy³±cznie og³oszeniowy.
Czyli już masz zagwozdkę z głowy.Swoją drogą jak ja bym przez pomyłkę coś sprzedał za grosze to na pewno bym nieoddał po dobroci:)
Sent from my Desire HD using Tapatalk
Od dzis w³asnie wiem ¿e siê zmieni³ regulamin, czyli teraz sprawa jest jasna, choæ i tak bym pewnie odpusi³ z powodu braku czasu.
Bartekzrn
O ile cena nie by³a pomy³k± np, ¿e kupi³e¶ go za 6 tys jak cena mia³a byæ 60 tys. to jak najbardziej masz prawo oddaæ sprawê do s±du. We¼ dobrego radcê prawnego i róbcie swoje.
Jak najbardziej sprawa konieczna.
Oczywi¶cie przeczyta³em to na koñcu, je¿eli tak jest naprawdê to pies pogrzebany! Widocznie serwis mia³ do¶æ ba³aganu jaki tam panowa³.
W takim b±d¼ razie nic nie zrobisz, mo¿esz co najwy¿ej napisaæ do Allegro i wystawiæ mu komentarz. Zablokuj± mu konto lub wzglêdnie dadz± ostrze¿enie i nic wiêcej.
Jak nie zareagujesz to Ci siê przedawni i tyle z tego bêdziesz mia³! Dzia³aj jak najszybciej.
Chory siê robiê ostatnie dni jak my¶lê o terminach s±dowych bo niedawno przeterminowa³a mi siê sprawa gdzie mia³em pewne 20-25tys z³ :/ i w xxxx E66 posz³a w dalek± przysz³o¶æ :D
Ostatnio edytowane przez coboss ; 21-03-2011 o 10:11
---===Bo rado¶æ to suma drobnych przyjemno¶ci===---
*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
Ze wzglêdu na ograniczony czas coraz rzadziej zagl±dam na forum :(
W sprawach pilnych proszê o kontakt na maila coboss@op.pl pamiêtajcie o zaznaczeniu, ¿e jeste¶cie klubowiczami!
Pocisk, a mo¿esz wkleiæ linka do aukcji, któr± wygra³e¶? Link powinien przecie¿ nadal dzia³aæ... Chêtnie zobaczymy tego rodzynka za 2.500PLN :707: